Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Zagrebački branitelji zgroženi što je Bandić primio Palmu

None Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Veterani Bandiću posebno zamjeraju što je primio Markovića, za kojeg kažu da je "potvrđeni četnik i Arkanov potrčko", na isti dan kada se obilježavala 27. godišnjica pada Lužca kraj Vukovara

Udruga veterana zagrebačkih branitelja Vukovara u ponedjeljak je u otvorenom pismu zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću poručila kako su branitelji "zgroženi i razočarani" gostovanjem predsjednika Skupštine grada Jagodine Dragana Markovića Palme kod Bandića.

Veterani Bandiću posebno zamjeraju što je primio Markovića, za kojeg kažu da je "potvrđeni četnik i Arkanov potrčko", na isti dan kada se obilježavala 27. godišnjica pada Lužca kraj Vukovara, za koji se okrivljuju upravo Arkanovi vojnici, no za taj zločin još nitko nije odgovarao.

"Obraćamo se Milanu Bandiću sa jasnim i nedvosmislenim pitanjem – Otkuda Vam pravo i imate li imalo obraza? Gradonačelnik ste grada iz kojega je u Domovinski rat otišlo 80 000 ljudi braniti svoju zemlju od upravo ovakvih besprizornih koljača kao što je Dragan Marković Palma", stoji u priopćenju.

Veterani poručuju kako ih ne zanima je li Bandić to učinio po nečijem naputku, već da je ponizio ne samo građane Zagreba, već i cijelu Hrvatsku.

Komentari (28)
  • I ja sam zgrozen sto su pravi branitelji i invalidi pali u sjenu od toliko laznih i nezasluzenih mirovina pa niko ne zeli ni nema interesa to rijesit. Isto i sa partizanskim mirovinama, dosta toga vise!!!!

    5. 11. 2018,   11:35
  • Branitelji nisu ni sanjali da će riječ "Branitelj" biti u istoj skupini kao i "bratstvo i jedinstvo". Ljudima je već kun purac vaših izdarija.

    5. 11. 2018,   11:48
  • Niste se bunili kad Tudjman nagradio Arkana .

    5. 11. 2018,   11:37