Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Zagrebparking zatvara garažu u Ilici jer im je poskupio najam

None Foto: Marko Prpić/VL

Šef Zagrebparkinga Robert Mišeta smatra da bi izdvajanje prodaje i nadzora izdavanja povlaštenih karata narušilo poslovanje Zagrebačkog holdinga

Zagrebparking će u petak zatvoriti garažu u Ilici, kod Frankopanske, a šef tvrtke Robert Mišeta kaže da je glavni razlog toga što je garaža na privatnom vlasništvu za koje se traži veća najamnina, a da oni svoj interes preusmjeravaju na modernizaciju sustava naplate. Jedan od radnika u garaži kaže da ljude, koji ih stalno ispituju gdje će parkirati, upućuju na garažu na Tuškancu, no da se to ljudima ne sviđa.

Grad želi preuzeti naplatu parkinga

Zamjenik pročelnika Ureda za promet i graditeljstvo Željko Horvat rekao je da će možda već u veljači predložiti da se Zagrebparkingu 'oduzme' prodaja karata. Smatra da je vrijeme pokazalo da kontrola Zagrebparkinga nije dovoljna. Šef Zagrebparkinga smatra da bi izdvajanje prodaje i nadzora izdavanja povlaštenih karata narušilo poslovanje tvrtke. Smatra da rade dobar posao jer su smanjili broj povlaštenih karata za 20 posto i oslobodili mjesta na kojima se može puno više zaraditi.

Komentari (4)
  • Ma sram vas bilo, sigurno ne košta najam prostora više od poslovanja globalne pljačke koje ostvarujete na građanima. Al bitno da ukidate atraktivnu lokaciju da biste promovirali one vaše na kojima bolje zarađujete. Zašto bi grad uopće išta trebao zaradit, ako netko ponudi svoj privatni prostor za parking?! Ubiranje poreza od poslovanja vam nije dosta? To bi trebalo u javnom interesu bit sasvim dovoljno, al ne, mora se opalit zarada od 5000% i namirit rodjake i netjake po dijaspori. Ko da im Međugorje nije već dovoljno!

    30. 12. 2010,   00:04
  • Pa ovaj Mišeta nema pojma o ovom poslu.Po čijoj vezi je on uopće i došao u ZP?!? Čovjek je radio u telekomunikacijama...i ne baš uspješno i sada je došao na ovu funkciju! Mislim da bi građani ovog grada trebali konačno preuzeti stvari u svoje ruke! Zašto se sada ne uzme kao primjer Beč i naplata parkiranja kao što je tamo. No, sve što ide u prilog građana nije dobro. Bandiću, seli se odavde u svoj krš i kamenjar! Hvala.

    30. 12. 2010,   08:47
  • Katastrofa, uvijek je za sve loše kriva regionalna pripadnost! Takvi ljudi kao vi su, zapravo, dno dna društva i bio bi još veći kaos vama i takvima dati nekakve rukovodeće položaje.

    30. 12. 2010,   10:29