Obavijesti

News

Komentari 188

Zagrepčane očekuje prometni kaos za komemoracije Praljku

Zagrepčane očekuje prometni kaos za komemoracije Praljku
5

Molimo sve građane i sudionike u prometu da poštuju postavljenu prometnu signalizaciju i upute policijskih službenika i pripadnika redarske službe na osiguranju, zamolila je policija

VIDEO

Zagrebačka policija izvijestila je o zatvaranju prometa u zoni Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski tijekom komemoracije za Slobodana Praljka te mise zadušnice u crkvi Sveta Mati Slobode tijekom dana.

Komemoraciju organizira Hrvatski generalski zbor u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u ponedjeljak s početkom u 12 sati, dok će se sveta misa zadušnica održati istoga dana u crkvi Sveta Mati Slobode - Župa Duha Svetoga na Jarunu s početkom u 15 sati, objavili su.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:01

- U ponedjeljak, 11.12.2017., od 9.30 do 14 sati za sav promet, osim za bus ZET-a, zatvara se istočni i zapadni kolnik Trga Stjepana Radića od Ulice grada Vukovara do Paromlinske,

- U ponedjeljak, 11.12.2017., od 6 do 14 sati zabranjuje se zaustavljanje i parkiranje za sva vozila na parkiralištu na Trgu Stjepana Radića s istočne strane zgrade Gradskog poglavarstva Grada Zagreba,

- U ponedjeljak, 11.12.2017., od 9.30 do 14.30 sati zauzima se šljunčano parkiralište s istočne strane Zagrebačkog velesajma radi parkiranja većeg broja autobusa.

- U ponedjeljak, 11.12.2017., od 6 do 17 sati zabranjuje se zaustavljanje i parkiranje za sva vozila na parkiralištu u Ulici don Petra Šimića s južne strane crkve Sveta Mati Slobode,

- U ponedjeljak, 11.12.2017., u vremenu od 14 do 17 sati zauzima se desna prometna traka južnog kolnika Horvaćanske ceste od Ulice Hinka Wurtha do Ulice Hrgovići radi parkiranja većeg broja autobusa.

Generali najavili komemoraciju: Zagreb očekuje prometni kaos
Generali najavili komemoraciju: Zagreb očekuje prometni kaos

Molimo sve sudionike komemoracije koji dolaze organiziranim prijevozom autobusima ili pojedinačno vlastitim prijevozom, da za parkiranje vozila koriste šljunčano parkiralište s istočne strane Zagrebačkog velesajma kod raskrižja Avenije Većeslava Holjevca i Antallove ulice u Zagrebu. Svi će s te lokacije autobusima ZET-a biti prevezeni do KD Vatroslav Lisinski od 9.30 do 11.30 sati u odlasku na komemoraciju, a u povratku do svojih vozila, od 13 do 14.30 sati po završetku komemoracije.

Molimo sve građane i sudionike u prometu da poštuju postavljenu prometnu signalizaciju i upute policijskih službenika i pripadnika redarske službe na osiguranju navedenih događanja.

Postavit će videozidove ispred Lisinskog

Gužva na komemoraciji Slobodanu Praljku u ponedjeljak bi mogla biti tolika da će biti postavljeni i videozidovi ispred dvorane za sve one koji ne mogu ući.

No, s govorima i svijećama za Slobodana Praljka ne slažu se svi pa će u Zagrebu biti organizirano paljenje svijeća za žrtve zločina HVO-a.

U Koncertnu dvoranu Vatroslav Lisinski u kojoj Hrvatski generalski zbor sutra održava komemoraciju Slobodanu Praljku, haškom osuđeniku za ratni zločin, svi uzvanici možda neće ni stati.

- Mi smo predvidjeli, ako bude veći broj ljudi, da će biti i videozidovi vani i u dvorani, svi ne stanu pa da ljudi mogu vidjeti kako se i što događa u samoj dvorani - rekao je Pavao Miljavac, javlja N1

Hoće li se u gužvi naći netko od dužnosnika, još nije poznato.

Rojs poziva: Neka nas bude par tisuća

- Mi nismo nikoga posebno pozivali, znači to je na volju svakog od njih, hoće li doći netko ja ne znam, mi ćemo neko vrijeme držati rezervirana mjesta ako bi slučajno netko od dužnosnika došao - kaže Miljavac.

Obitelj i prijatelji na Mirogoju su se tiho oprostili od Praljka
Obitelj i prijatelji na Mirogoju su se tiho oprostili od Praljka

Pred četrdesetak generala koji će doći u svojim svečanim odorama o Praljku će govoriti njegovi prijatelji Miroslav Tuđman i Stanko Sopta. Klapa Drača iz Mostara izvest će pjesmu "To je zemlja dide mog" pjevačice Meri Cetinić. Prije himne koju će otpjevati klapa Svetog Juraja Hrvatske ratne mornarice recitirat će se i Shakespeare. 

- Pozivam sve pripadnika HV-a i HVO-a, sve razvojačene i djelatne hrvatske branitelje, pripadnike hrvatskih snaga da pokažemo koliko smo jedinstveni u miru. Neka nas par tisuća bude i vani ako ne možemo svi stati u dvoranu Lisinski - kazao je umirovljeni general Ljubo Ćesić Rojs.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 188
VIDEO

Policajac iz Bora priveden jer je odavao informacije o istrazi; Dankin otac bio na poligrafu...
POTRAGA ZA DANKOM (2)

Policajac iz Bora priveden jer je odavao informacije o istrazi; Dankin otac bio na poligrafu...

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)
Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila
TRAŽILI NOVAC ZA INFORMACIJE

Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila

Od nestanka dvogodišnje djevojčice u utorak popodne, u naselju Banjsko Polje kod Bora, na jugoistoku Srbije, u potragu je bilo uključeno više od 500 pripadnika MUP-a, dobrovoljaca...