Obavijesti

News

Komentari 74

Zagrepčanin će u tri mjeseca jedva zaraditi za zahod u stanu

Zagrepčanin će u tri mjeseca jedva zaraditi za zahod u stanu
4

Maksimir u sredini: Najskuplji zagrebački kvadrati u prosjeku su na Tuškancu, a najjeftiniji u Sigetu. Po cijenama na uvjerljivom prvome mjestu i dalje je Dubrovnik

VIDEO

Prosječna tražena cijena kvadrata stana u Zagrebu prešla je 2000 eura i za 11,2 posto je viša nego u veljači 2018.

Najskuplji četvorni metar stana je na Tuškancu (3102 eura), najjeftiniji u Sigetu (1618), a prosječna je cijena 2005 eura. S prosječnom zagrebačkom plaćom od oko 7200 kuna treba, dakle, raditi tri mjeseca kako bi se kupili zahod s umivaonikom ili šupa.

Najbliže su prosječnoj cijeni stanovi u Maksimiru, koji je dugo slovio kao elitni kvart, te susjednim Ravnicama s 2048, odnosno 1988 eura po kvadratu.

Tuškanac - 4489€ stoji po kvadratu šesterosobni stan na prvom katu.

Maksimir - 2486€ stoji vila s bazenom i šest soba na Bukovcu po kvadratu.

Centar - 2692€ cijena je trosobnog stana u Tomićevoj po kvadratu.

Špansko - 1537€ je kvadrat stana s dvije sobe na šestom katu (potkrovlje)

I kuće su, očekivano, najskuplje na Tuškancu, 28 eura po kvadratu skuplje nego stanovi, a najjeftinije su u Španskom, gdje se za kvadrat traži samo 864 eura. Prema aktualnoj ponudi nekretnina, među jeftinijim zagrebačkim kvartovima su Vrapče, Volovčica, Savica, Jarun i Sigečica. Jako dobre cijene, gotovo 3000 eura po kvadratu stana, drže Šalata i Kaptol, a Centar i Črnomerec su oko 2500 eura.

U proteklih godinu dana cijene nekretnina su najviše, čak 12,7 posto, porasle u Zadru. Slijede Zagreb, pa Split (10,8 posto), Pula (7,3), Rijeka (4,5) i Osijek, u kojemu su nekretnine u prosjeku za 3,9 posto skuplje nego lani.

Po cijenama na uvjerljivom prvome mjestu i dalje je Dubrovnik, u kojemu je u veljači prosječna tražena cijena kvadrata stana bila 3799 eura, a cijena kvadrata kuće čak 4753 eura. Najpovoljnije cijene su na istoku Hrvatske. U Vinkovcima za kvadrat stana u prosjeku traže 587, a za kvadrat kuće oko 370 eura. U prva dva mjeseca posjet oglasima za nekretnine na Njuškalu bio je četiri posto veći nego lani. Iz inozemstva je bilo 12 posto pregleda. Najviše iz Njemačke, BiH, Slovenije i Austrije.


Povoljno u skupim gradovima i skuplje u 'jeftinijim'

Dubrovnik - Garsonijera u Gružu
Kuhinju, kupaonicu, ‘spavaći prostor’ i balkon ima garsonijera od 35 četvornih metara u novogradnji u Gružu u Dubrovniku. Vlasnik traži 90.000 eura.

Dubrovnik: Pogled na gruški zaljev

Split - Novogradnja
Na Žnjanu jednosobni stan u prizemlju stoji 1900 eura po četvornome metru. Površina mu je 58 kvadrata, pripada mu terasa, a zgrada ima garažu i parkiralište.

Rijeka - Odlična garaža
Vrata na daljinski te struju i vodu ima ‘odlična garaža’, kako je opisuju, u zgradi na Škurinjama. Ispred garaže su još dva-tri parkirna mjesta, a stoji 20.000 eura.

Varaždin - Jednosobni stan
Na trećem katu zgrade u centru je stan od 27 kvadrata koji stoji 32.000 eura. Ima sobu, kuhinju, kupaonicu, zahod i hodnik te plinsko grijanje i novu termo fasadu.

Osijek - Dvoetažni na 4. katu
Četiri sobe, dvije kupaonice, dvije lođe, kuhinju, blagovaonicu i zimski vrt, među ostalim, ima stan od 123,80 kvadrata na Gornjodravskoj obali. Stoji 100.000 eura.

Virovitica - Stan u novoj zgradi 
Plinsko centralno grijanje, bešumni lift koji može ‘voziti’ 100 puta i bez struje ima lani sagrađena zgrada u Virovitici. Trosobni stan od 72 kvadrata je 87.000 eura.

Vukovar - Okrugla cijena 
Dvosobni stan od 50 četvornih metara u lani obnovljenoj stambenoj zgradi stoji 50.000 eura. Vlasnik kaže da je idealan za tvrtku, odnosno odvjetnički ili javnobilježnički ured.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 74
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...