Obavijesti

News

Komentari 46

Zagrepčanina mučio pet dana: 'Silovat ću te, a onda zaklati!'

Zagrepčanina mučio pet dana: 'Silovat ću te, a onda zaklati!'
1

Zagreb: Nasilnik (34) sklon sadizmu htio je, neslužbeno doznajemo, brutalnim metodama doći do stana svojeg poznanika (59). Mogao bi dobiti do 13 godina zatvora

VIDEO

Pravi pravcati pakao proživio je muškarac (59) kojeg je u njegovom stanu u Zagrebu poznanik Kristian B. (34) pet dana vezanog tukao rukama, nogama i raznim predmetima, prijetio mu da će ga zaklati i seksualno zlostavljati.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:20

Kristiana B. sumnjiče da je od 5. do 9. prosinca 2016. godine u Zagrebu zaprijetio svom poznaniku (59) da će ga ubiti nožem. Potom ga je odveo u njegov stan, gdje mu je odmah oduzeo ključeve stana i mobitele te mu više nije dopustio da izađe. Zatim je vlasnika stana vezao špagama i pritom se prema njemu, navodi Državno odvjetništvo, okrutno i bezobzirno ponašao.

Psihički i tjelesno ga je zlostavljao udarajući ga rukama, nogama i drugim predmetima po cijelom tijelu, prijetio mu seksualnim zlostavljanjem, vrijeđao ga raznim pogrdnim riječima i govorio mu da će ga ubiti.

Policija još nije objavila kako se pretučeni vlasnik stana uspio izvući iz strašne situacije u kojoj se našao. Za sada nije poznato je li ga sadistički nastrojeni nasilnik pustio nakon što mu je dosadilo batinati ga, ili je netko od susjeda čuo krikove pa prijavio policiji da se nešto čudno događa u susjedstvu, ili je pak iskoristio trenutak nasilnikove neopreznosti i uspio pobjeći iz stana.

Nasilnik završio u Remetincu na mjesec dana

Bilo kako bilo, nakon što je policija uhitila osumnjičenoga Kristiana B., državljanina Republike Srbije s uredno prijavljenim boravištem na području Hrvatske, Općinsko državno odvjetništvo u Novom Zagrebu zatražilo je od sutkinje istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici da ga pošalje u istražni zatvor na mjesec dana.

Sutkinja je to i učinila te je nasilnik završio u Remetincu kako ne bi mogao ponovno napasti, kako ne bi imao mogućnost utjecati na svjedoke i kako ne bi pobjegao.

Otmičar je htio njegov stan?

Brutalni otmičar, neslužbeno doznajemo, nije do sada u Hrvatskoj prijavljivan za kaznena djela niti je u Srbiji za njim raspisana tjeralica. Poznanika je napao, tukao i prijetio mu ubojstvom, neslužbeno doznajemo, namjeravajući doći do njegova stana.

Općinsko državno odvjetništvo u Novom Zagrebu sumnjiči ga za protupravno oduzimanje slobode i prijetnju. Ako nakon završetka istrage nasilnoga Kristian optuže te ako taj postupak na sudu završi pravomoćnom osuđujućom presudom, Kristian B. mogao bi dobiti do 13 godina zatvora.

Kazneni zakon, naime, za kazneno djelo protupravnog oduzimanja slobode počinjeno na okrutan način propisuje kaznu od jedne do deset godina zatvora, a za prijetnju, te ozbiljne prijetnje smrću, propisana je kazna do tri godine zatvora.

Pretrpio mnogo ozljeda po cijelom tijelu

Tijekom višednevne torture prebijeni muškarac pretrpio je mnogo ozljeda po cijelom tijelu, koje su za sada okvalificirane kao lake tjelesne ozljede. No ako nakon nekog vremena dođe do promjene i ako ozljede budu okvalificirane kao teške, Kristiana B. mogli bi kazneno prijaviti i za nanošenje teških tjelesnih ozljeda. U tom slučaju prijeti mu još nekoliko godina zatvora. Kazneni zakon, naime, kaže: “Tko drugoga teško tjelesno ozlijedi ili mu teško naruši zdravlje kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina”.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Pozlilo je ocu nestale djevojčice, napisao potresne riječi. Policija ispitala i mamu. Curici ni traga
MISTERIOZNI SLUČAJ IZ SRBIJE

Pozlilo je ocu nestale djevojčice, napisao potresne riječi. Policija ispitala i mamu. Curici ni traga

Svi se nadaju kako će djevojčica uskoro biti pronađena i vraćena svojim roditeljima. U tijeku je velika potraga za Dankom (2) na istoku Srbije. Prvi put su koristili i 'Amber Alert'
Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...
FOTO: STRAVIČNA PROMETNA

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...

U autobusu je bilo 53 putnika te dvoje vozača. Uz pet poginulih više ljudi je teško ozlijeđeno u ovoj nesreći...