Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Zagrepčanka želi udomiti Rija - psa ubojicu iz Solina

None Foto: Ivo Čagalj

Stela Gotal zatražila je od veterinarske inspekcije u Splitu da joj dopuste da udomi stafordskog terijera koji je prošle subote smrtno izgrizao Stipu Vučića

U veterinarsku inspekciju u Split stiglo je pismo Zagrepčanke Stele Gotal, koja moli veterinare da joj dopuste udomiti stafordskog terijera Rija, koji je prošle subote u Solinu do smrti izgrizao Stipu Vučića (76).
- Mislim da je do napada psa došlo pod nerazjašnjenim okolnostima jer pas nikada ranije nije pokazivao znakove agresije te sam spremna osigurati mu adekvatan smještaj i trening socijalizacije - stoji u pismu. Ona razumije ozbiljnost situacije i spremna je preuzeti odgovornost. Stela je vlasnica stafordskog terijera i američkog buldoga i tvrdi da ima iskustva u ophođenju s opasnim pasminama i moli veterinare da Rija ne eutaniziraju.
- Životinje nisu svjesne svojih djela, ali su često opasno oružje u rukama ljudi koji ne brinu o njima na način koji bi odgovoran vlasnik psa trebao brinuti o svom ljubimcu - objašnjava Stela Gotal.
Veterinarska inspektorica iz Splita Plamenka Levandin Kovač kaže kako odluka o Riu još nije donesena i da ona ne može trenutno odgovoriti na zahtjev Zagrepčanke Stele.

Komentari (33)
  • psa treba ubt....

    8. 5. 2008,   15:26
  • Držim ti fige, u pravim rukama taj pas bi bio beba. Nisam ljubitelj tih pasmina niti najmanje ali pas nikada ne napada iz čistog mira osim ako ga gazda tako ne uči.

    8. 5. 2008,   15:33
  • Podrzavam da se psa ne eutanizira i da ga se udomi u Zagrebu ako se dokaze da ce biti adekvatno zbrinut. A bivseg vlasnika bi se trebalo strogo kazniti!

    8. 5. 2008,   15:23