Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Zagvozd: Ribarska noć u kojoj se skakalo u stari turski bunar

None Foto: Vedrana Bekavac Šuvar/24sata

Uz turski bunar izgrađen u 17. stoljeću ove se subote u zagvoškom zaseoku Bunje okupilo mnoštvo Zagvožđana i njihovih gostiju koji su na jedinstven način uživali u 19. ribarskoj noći.

Upravo zbog toga jer se održava daleko od morske obale uz stari turski bunar i jer se gotovo tisuću kilograma sredela i lokardi ispeklo te gostima podijelilo besplatno, ova ribarska noć u zagvoškom zaseoku Bunje bila je posebna. 

Uz  ribu guštalo se u 500 litara domaćeg vina i oko 5000 litara piva te 1000 litara bezalkoholnih pića. Posebno zanimljivo bilo je gledati skokove u bunar dug jedanaest, širok oko devet i dubok pet  metara.

Za ekipu Bunje igrao Vedran Mlikota

A onda iza ponoći u organizaciji Udruge ribarska noć Bunje te kazališnih susreta Glumci u Zagvozdu  odigrala se jedinstvena vaterpolo utakmica u turskom bunaru između ekipa Bunje za koje je igrao i glumac Vedran Mlikota i Glumaca. 

Foto: Vedrana Bekavac Šuvar/24sata

Voditelj cijelog programa bio je Davor Dretar  Drele koji je u svom šaljivom stilu komentirao cijelu utakmicu u kojoj pobjednika nije bilo. I jedna i druga ekipa na kraju je nazdravljala za nagradu dobrom kapljicom domaćeg vina iz pobjedničkih pehara. 
 

Komentiraj, znaš da želiš!