Obavijesti

News

Komentari 29

'Zahtijevamo da se na slobodu puste i ostali pripadnici HVO-a'

'Zahtijevamo da se na slobodu puste i ostali pripadnici HVO-a'
1

Ministarstvo branitelja Županije Posavske u Orašju smatra da su svi privedeni nedužni te se pita tko će i na koji način tim nevinim ljudima vratiti njihovo dostojanstvo, čast i ugled

VIDEO

Ministarstvo branitelja Županije Posavske u Orašju u petak je objavilo priopćenje kojim se od Suda BiH traži bezuvjetno puštanje iz pritvora devet pripadnika HVO-a iz Orašja.

Priopćenje koje potpisuje ministar Marijan Kopić prenosimo u cijelosti: 

'Zahtijevamo puštanje i ostalih pripadnika HVO-a na slobodu! Puštanjem na slobodu nevino optuženog i uhićenog Marka Baotića pokazatelj je da smo i kod naših ranijih istupa bili apsolutno u pravu kada smo tražili da se svi uhićeni pripadnici HVO i HV-a s područja Orašja puste na slobodu, jer su nedužni privedeni i utamničeni. 

Da su naše tvrdnje bile opravdane, da se radi o proizvoljnim i neselektivnim optužnicama nastalim u Banjalučkoj kuhinji tijekom ratnih godina ne trebamo ni naglašavati. Ono što nas u Posavini posebno zabrinjava je činjenica da ozbiljan sud može dati vjeru takvim fabriciranim optužnicama koje su podignute bez ikakvih dokaza. 

Ovakvim načinom tužiteljstvo BiH koje uhićuje Hrvate u Posavini bez ikakvih dokaza i vrši nad njima teror, njima i njihovim obiteljima nanosi sramotu, baca na njih ljagu i sramoti nevine ljude. 

Tko će i na koji način tim nevinim ljudima vratiti njihovo dostojanstvo, čast i ugled?? Ima li nakon ovoga što se događa ikakve materijalne satisfakcije za njih i njihove obitelji i prijatelje?? Netko za to mora odgovarati! 

Ukoliko postoji bilo koja osnova za rad istražnih organa BiH u istraživanju ratnih aktivnosti na području općina Bosanske Posavine, taj posao su mogli obaviti i bez uhićenja, jer od događaja je prošlo više od 20 godina. Dokumentacija je svakako izuzeta službenim kanalima, obavještajci državnih službi su svoj posao u praćenju aktivnosti svih nas već davno obavili na terenu. Da je netko želio pobjeći, pobjegao bi do sada. Da je netko htio uništiti dokaze uništio bi ih do sada. Ako istražitelji u 20 godina nisu obavili posao, onda imamo problem profesionalnosti i na ovaj se način dokazuje selektivnost i politizacija.
Ministarstvo branitelja Posavske županije još jednom zahtijeva puštanje na slobodu svih uhićenih jer i na ovom primjeru (Marko Baotić) vidimo da se optužnice podnosilo proizvoljno, da su politički i nacionalno obojene. 

I dalje stojimo na stajalištu da se Republika Hrvatska mora još jače angažirati u ovom slučaju, pomoći nevino uhićenim svim raspoloživim sredstvima i resursima i pokazati da stoji iza svojih državljana i svojih časnika.'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.