Obavijesti

News

Komentari 6

'Zahtjev za opoziv predat ćemo idući tjedan, treba ga dopuniti'

'Zahtjev za opoziv predat ćemo idući tjedan, treba ga dopuniti'

U SDP-u navode da je na predsjedniku Sabora da odluči kada će se u Saboru raspravljati o opozivu Lovre Kuščevića. Smatraju da je moguće da se inicijativa raspravi do početka ljetne stanke 15. srpnja.

VIDEO

SDP-ovci još nisu krenuli u prikupljanje potpisa za opoziv ministra Lovre Kuščevića. Peđa Grbin (SDP) izvijestio je kako moraju  mijenjati tekst opoziva, zbog novih saznanja da je ministar muljao s imovinom. Navodi kako su objavljene nove informacije da su ministar i supruga kupovali nekretnine, kako su te nekretnine kupili za 60 tisuća kuna kao pašnjake, a nakon toga su ih prenamijenili, dok je "sasvim slučajno Lovro Kuščević bio načelnik općine" i danas te nekretnine vrijede 2,8 milijuna kuna.

- Moramo dopuniti zahtjev, a trenutno razgovaramo s drugim opozicijskim strankama da nas podrže. Oni s kojima smo razgovarali apsolutno se slažu da ministar Kuščević mora ići tako da očekujem da ćemo početkom sljedećeg tjedna podnijeti zahtjev za njegovim opozivom - najavio je Grbin. 

'SDP kreće u opoziv Kuščevića, jer on nije dostojan funkcije'
'SDP kreće u opoziv  Kuščevića, jer on nije dostojan funkcije'

Napomenuo je da je na predsjedniku Sabora da odluči kada će se o opozivu Kuščevića raspravljati te navodi kako je moguće da Sabor o tome raspravi do početka ljetne stanke 15. srpnja. Grbin napominje kako svi u Saboru znaju što je ministar Kuščević te da nema nikoga u Hrvatskoj tko trenutno nije svjestan kako se Kuščević obogatio do 44. godine i "koliko je to pokvareno". Na pitanje jesu li  tražili potporu iz redova vladajućih, poput SDSS-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Kolege iz SDSS-a su, na žalost, jučer na sjednici Odbora za Ustav pokazali kakav je njihov odnos prema sukobu interesa jer su već drugi put i oni i kolege iz HNS-a odbili raspravu o sukobu interesa predsjednika Vlade Andreja Plenkovića. Odbili su da se obratimo Ustavnom sudu kako bi odlučio o izuzeću. I kao što su Plenković i Dalić podnijeli zahtjev za izuzećem, sada očekujem da ga podnese i Kuščević, vjerojatno navodeći kao razlog njegov sukob s gospođom Novaković - rekao je Grbin.

'SDP-ova inicijativa za opoziv Lovre Kuščevića neće uspjeti'
'SDP-ova inicijativa za opoziv Lovre  Kuščevića neće uspjeti'

Poručio je i da će svi zastupnici u Saboru odlučit je li im važniji javni interes ili privatni interes ministra Kuščevića.

- Plenković se davno trebao odlučiti ne na rekonstrukciju nego na remont Vlade, a jedini način za provođenje takvog remonta su izbori, sve ostalo su samo šuplje priče - poručio je Grbin. 

Iako njihove inicijative za smjenom ministara nisu prošle u Saboru, Grbin je napomenuo da Pavo Barišić, ali i Martina Dalić danas nisu ministri u Vladi.

- Mi ćemo s inicijativama ići i dalje. Smatramo da je naša obaveza da reagiramo kada vidimo ovakvo ponašanje jednog visokog državnog dužnosnika, a vladajući preuzimaju svu odgovornost za svaki dan koji taj čovjek ostaje u fotelji - poručio je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.