Obavijesti

News

Komentari 439

'Crnokošuljaši viču 'Za dom', a Vlada uopće ne reagira na to...'

'Crnokošuljaši viču 'Za dom', a Vlada uopće ne reagira na to...'

I ovogodišnja službena komemoracija žrtvama ustaškog koncentracijskog logora Jasenovac proći će u sjeni bojkota službenih predstavnika židovske manjine

VIDEO

U spomen-parku Jasenovac kod spomenika Cvijet u 12 sati počela je komemoracija žrtvama tog logora. Došlo je stotinjak ljudi, uglavnom predstavnika židovske manjine, a među njima i izraelska veleposlanica Zina Kalay Kleitman. Komemoracija je počela molitvom za mrtve koju je predvodio glavni hrvatski rabin Luciano Moše Prelević.

I ovogodišnja službena komemoracija žrtvama ustaškog koncentracijskog logora Jasenovac proći će u sjeni bojkota službenih predstavnika židovske manjine. Koordinacija židovski općina komemoraciju zato održava danas.

jasenovac jasenovac jasenovac
16
| Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL/Ilustracija

- Već treću godinu zaredom odvaja se komemoracija jer Vlada ne ispravlja stvari, ne ispravlja pokušaj promijene povijesti. Vidjeli smo ovih dana postrojavanje ljudi u crnim košuljama koji viču 'Za dom spremni', a na to nema reakcije vlasti - rekao je danas predsjednik Židovske općine Zagreb Ognjen Kraus.

jasenovac

Kraus je već ranije napomenuo kako se zahtijeva od Vlade i Sabora da u najkraćem roku donesu zakon o zabrani ustaškog pozdrava i ustaških simbola. Kritizirao je i odluku Vladinog vijeća za suočavanje s prošlošću koje zaključuje da je ustaški pozdrav 'Za dom spremni' protuustavan, ali se u određenim slučajevima može tolerirati.

jasenovac

Inače, službena komemoracija za žrtve Jasenovca je za tjedan dana. Prema nekim informacijama, očekuje se dolazak Saveza antifašističkih boraca i predstavnika nacionalnih manjina.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 439
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a