Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Zahvalili Vinku Prizmiću za rad u HGSS-u i razvoj te udruge

None Foto: Nino Strmotić/Pixsell

Na sjednici su istaknuti ostvareni rezultati Koordinacije tijekom 2018., a članovi Koordinacije na čelu s potpredsjednikom Vlade i ministrom obrane Krstičevićem posebno su zahvalili dugogodišnjem pročelniku HGSS-a

U Sigurnosno-obavještajnoj agenciji u utorak je održana četvrta sjednica Koordinacije za sustav domovinske sigurnosti na kojoj se razgovaralo o informacijsko-komunikacijskim trendovima i njihovoj ulozi u sustavu domovinske sigurnosti, s naglaskom na daljnjem razvoju i dostizanju tehnoloških i organizacijskih sposobnosti, a članovi koordinacije zahvalili su pročelniku HGSS-a Vinku Prizmiću za njegov doprinos razvoju te udruge.

Članovi Koordinacije su upoznati s Godišnjim planom rada Koordinacije za sustav domovinske sigurnosti za 2019. koji je jučer na sjednici usvojilo Vijeće na nacionalnu sigurnost. Plan sadrži 12 specifičnih ciljeva i 27 zadaća čijom će se provedbom osigurati kontinuitet razvoja sustava domovinske sigurnosti, s posebnim naglaskom na povećanje operativnosti sustava.

To će se, kako stoji u priopćenju MORH-a, ostvariti prvenstveno izradom standardnih operativnih postupaka i priručnika za upravljanje u izvanrednim i kriznim stanjima, provedbom vježbi za provjeru sustava, strategijom i mjerama za smanjenje rizika od katastrofa, kibernetičkom zaštitom i zaštitom nacionalne kritične infrastrukture te drugim mjerama. 

Na sjednici su istaknuti ostvareni rezultati Koordinacije tijekom 2018., a članovi Koordinacije na čelu s potpredsjednikom Vlade i ministrom obrane Damirom Krstičevićem posebno su zahvalili dugogodišnjem pročelniku HGSS-a Vinku Prizmiću za njegov doprinos razvoju te udruge, traganju i spašavanju nebrojenih osoba i razvoju sustava domovinske sigurnosti.

Sjednici su, uz ostale članove, nazočili i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i ministar branitelja Tomo Medved.

Komentari (2)
  • Baš tak!

    18. 12. 2018,   18:36
  • HGSS, jedina organizacija u Hrvatskoj, koja je funkcionalna i na svjetskoj razini. Ok, i mafija je vrhunski organizirana. Ostalo sve ukurcu.

    18. 12. 2018,   16:18