Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Zajedno poginule: Pokopane zaposlenice škole u Sarajevu

None Foto: Dnevni avaz

Tri žene poginule su u slijetanju automobila u rijeku Miljacku u blizini Sarajeva. Do nesreće je došlo u petak popodne kod tunela Bulozi na istočnom ulazu u glavni grad BiH

Tri zaposlenice osnovne škole "Kovačići" u Sarajevu, koje su tragično stradale potkraj prošlog tjedna kada su se vraćale sa sprovoda kolegice, pokopane su u utorak na sarajevskom gradskom groblju Vlakovo, a prije toga na komemoraciji od njih su se oprostili njihovi kolege i učenici.

Tisuće prijatelja, suradnika, učenika i njihovih roditelja došli su na groblje kako bi se u tišini i molitvi oprostili od učiteljice Lejle Sadiković (48), bivše ravnateljice Almine Ćorović (70) i higijeničarke Mine Kadrić (56).

IŠLE NA POGREB KOLEGICI Autom sletjele u provaliju kod Sarajeva: Poginule su tri žene

Zajedno s njima smrtno je stradala i pedagoginja Merima Balkić (42), a ona je pokopana u u ponedjeljak u rodnoj Bosanskoj Krupi.

Sve one bile su u vozilu koje je 12. travnja skliznulo s ceste između Sarajeva i Pala i potom upalo u duboki kanjon Miljacke. Spasilačkim timovima trebalo je više od pet sati da po nepristupačnom terenu dođu do njihovih tijela.

Nesreća se dogodila kada su se vraćale sa sprovoda nekadašnje kolegice Vasilije Veljković, cijenjene defektologinje koja je godinama radila i s djecom u školi "Kovačići".

Na tom je sprovodu zajedno s desecima drugih kolega bila i županijska ministrica obrazovanja Zineta Bogunić koja se vratila drugim automobilom.

Ona na komemoraciji nije mogla sakriti tugu govoreći o tom zadnjem susretu.

"Ostali su tuga i bol, ali i ponos što smo vas imali", kazala je Bogunić.

U cijeloj Federaciji BiH zbog ove tragedije 16. travnja proglašen je danom žalosti.

 

Komentiraj, znaš da želiš!