Obavijesti

News

Komentari 57

Zaključan 70 godina: Stan u Parizu krio nevjerojatne tajne

Zaključan 70 godina: Stan u Parizu krio nevjerojatne tajne
1

Vrijedne umjetnine i namještaj skupljale su prašinu i paučinu u stanu za kojeg je vlasnica uredno svaki mjesec plaćala stanarinu iako se u njega nakon 1939. nije nikad vratila

VIDEO

Jedan pariški stan 70 je godina krio nevjerojatne tajne. Vlasnica Madam de Florian ga je napustila 1939. kad je bježeći od rata preselila na jug zemlje. Sve do 2010. nitko nije stupio u njega. Vrijedne umjetnine i namještaj skupljale su prašinu i paučinu u stanu za kojeg je uredno svaki mjesec plaćala stanarinu. 

Nakon što je Madam de Florian preminula 2010. godine njezini nasljednici saznali su za stan i unajmili aukcionare da popišu stvari koje se nalaze u njezinom bivšem domu. 

Kada su stručnjaci ušli u stan kao da su ušli u vremensku kapsulu. Namještaj, umjetnine, ukrasi, knjige, posuđe, sve je bilo kao i prije rata, a neke stvari bile su spakirane za selidbu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Među brojnim vrijednostima u stanu našli su se i originalna lutka Mickeyja Mousea, preparirani noj, parfemi, ali jednom od stručnjaka Oliveru Choppin-Janvryu za oko je zapela jedna slika dame u ružičastoj haljini. Ispostavilo se da je to djelo talijanskong umjetnika Giovannija Boldinija.

Na slici se nalazi Marthe de Florian, baka Madam de Florian, ona je bila francuska glumica, ugledna u društvu, ali bila je Boldinijeva muza i ljubavnica. Naslikao ju je kad su joj bile 24 godine. Slika je kasnije na aukciji prodana za 3,4 milijuna dolara i to je zasad najvrjednije njegovo djelo. 

U stanu su pronašli i bunt ljubavnih pisama povezanih svilenom vrpcom. Marthe su pisali najviši državnici, predsjednici i premijeri. 

No, najveća tajna ostaje nerješena. Nitko ne zna zašto se Madam de Florian nikad nije vratila u stan i zašto je svih tih godina plaćala stanarinu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina