Obavijesti

News

Komentari 37

Izglasali zakon o otpisu duga: 'Određeni pomak ipak je tu...'

Izglasali zakon o otpisu duga: 'Određeni pomak ipak je tu...'
1

O izmjenama Zakonu o najmu stanova vjerojatno će se glasovati idućeg petka, zadnjeg dana rada Sabora prije ljetne stanke, nakon dodatnih pregovora, rekli su iz redova vladajućih

VIDEO

Zastupnici su u petak izglasali zakone o otpisu dugova fizičkim osobama, provedbi ovrhe nad novčanim sredstvima i stečaju potrošača, a koji bi trebali olakšati položaj preko 326.379 blokiranih hrvatskih građana. 

Zakonom o otpisu dugova fizičkim osobama otpuštaju se dugovi do 10.000 kuna građanima koje su blokirali država, jedinice lokalne i područne samouprave ili pravne osobe povezane s njima. Zakonom o provedbi ovrhe nad novčanim sredstvima predlaže se obustava ovrhe koja nije naplaćena tri godine, uz uvjet da u zadnjih šest mjeseci nije bilo nikakve naplate po toj tražbini. 

Dok se izmjenama Zakona o stečaju potrošača pojednostavljuje se stečajni postupak za građane blokirane dulje od tri godine, kojima glavnica duga ne prelazi 20.000 kuna. 

- Predloženo neće omogućiti ljudima da dođu na zelenu granu, no određen pomak ipak je tu - poručio je Goran Aleksić (SNAGA) prije glasovanja o ovom paketu zakona. 

Sabor je glasovanje o izmjenama Zakona o najmu stanova odgodio za idući tjedan zbog neslaganja među vladajućima, pa su na dnevnom redu tri zakonska prijedloga iz sektora obrane.

Zakon o najmu stanova tek će sljedeći tjedan na glasovanje

Iz redova vladajućih poručili su u četvrtak kako će se o izmjenama Zakonu o najmu stanova vjerojatno glasovati idućeg petka, zadnjeg dana rada Sabora prije ljetne stanke, nakon dodatnih pregovora, te kako neće biti trećeg čitanja već će prijedlog Vlada doraditi amandmanima.

 Iz vladajuće većine nezadovoljan je Klub HDS-a, HSLS-a i HDSSB-a koji je zatražio treće čitanje, tvrdeći da zakon nije dobro pripremljen, a kritikama se pridružio i SDSS koji je podršku uvjetovao prihvaćanjem amandmana.

 Nakon glasovanja zastupnici će raspravljati o konačnom prijedlogu Zakona o Zakladi vojne solidarnosti, koji predviđa osnivanje te zaklade s ciljem potpore djelatnicima Ministarstva obrane i pripadnicima Oružanih snaga Republike Hrvatske.

 Na dnevnom redu su i odluke o sudjelovanju Oružanih snaga Republike Hrvatske u operaciji potpore miru "SEA GUARDIAN" u Sredozemlju te u operacijama koalicijskih snaga "INHERENT RESOLVE".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...