Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Zakošeku su prijetili na skupu u Berlinu: 'Izvadit ću pištolj'

Profesor zagrebačkog Fakulteta političkih znanosti Nenad Zakošek grubo je izvrijeđan u utorak navečer tijekom izlaganja na tribini u Berlinu, a prijetili su mu i ubojstvom

Agresivni posjetitelj tribine "Solidarnost u akciji protiv desnog ekstremizma: aktivistička i filantropska inovacija iz Hrvatske" u Berlinu prijetio je i vrijeđao zagrebačkog profesora Nenada Zakošeka, prenosi N1. 

Zakošek je bio jedan od izlagatelja na tribini, a nezadovoljni posjetitelj mu je prijetio da će izvaditi pištolj i da će ga pronaći u Zagrebu. Na kraju je bijesno napustio dvoranu.

"Primijetio sam dvojicu ljudi koji su sjeli u prvi red. Kada sam završio prezentaciju, jedan od njih postavio mi je dva pitanja. Jedno o tome što mislim o slučaju 'lex Perković' i zašto se štiti 'udbaškog ubojicu', a drugo zašto se štiti 'socijalfašiste' kao što je Tito. Odgovorio sam o 'lex Perkoviću', a za 'socijalfašista' sam rekao da se s tom kvalifikacijom ne slažem. Počeo se derati i prijetiti, pozvao me čak da izađemo van i riješimo stvar. Na kraju je rekao da će me potražiti u Zagrebu i izjurio iz dvorane", ispričao je Zakošek za Forum nakon povratka u Zagreb.

"To pokazuje koliko se lako s riječi može prijeći na djela. Incident je zapravo potkrijepio naše teze o tome koliko je doista ojačao desni ekstremizam", upozorava Zakošek.

Ivan Blažević iz Zaklade "Solidarna" bio je također jedan od govornika na tribini. "Predstavio se kao 'Hrvat, rođen u Njemačkoj'. Kasnije se pokazalo da čovjek koji je sjedio do njega ipak nije njegov kompanjon, nego je napustio dvoranu iziritiran agresivnim nastupom dotičnog i na njemačkom jeziku komentirao: 'Ovo je Balkan' te da ne želi biti na takvom skupu", ispričao je Blažević za Forum.

Komentari (99)
  • Ovaj komunjara nenad mislio da je u kumrovcu i da mu leđa čuva udba

    23. 2. 2017,   09:36
  • "Crveni" profesor Nenad Zakošek u proljeće 2017. gofine u Njemačkoj drži "predavanja" hrvatskim emigrantima! Svaki daljnji komentar je sulud!

    23. 2. 2017,   09:49
  • svaki esktermizam nije dobar ali ovaj covjek bi zadnji trebao o tome pricat, jer on nije ekstremist sa desne strane nego sa lijeve.covjek u emisiji iza zavjese doslovno branio komunizam i njegova ubojstva,protjerivanja opravdacvajuci ih politicki morlanim za ono vrijeme.sa ovakvim ljudima i lijevim i desnim mi nikada necemo ic naprijed

    23. 2. 2017,   09:29