Obavijesti

News

Komentari 99

Zakošeku su prijetili na skupu u Berlinu: 'Izvadit ću pištolj'

Zakošeku su prijetili na skupu u Berlinu: 'Izvadit ću pištolj'

Profesor zagrebačkog Fakulteta političkih znanosti Nenad Zakošek grubo je izvrijeđan u utorak navečer tijekom izlaganja na tribini u Berlinu, a prijetili su mu i ubojstvom

VIDEO

Agresivni posjetitelj tribine "Solidarnost u akciji protiv desnog ekstremizma: aktivistička i filantropska inovacija iz Hrvatske" u Berlinu prijetio je i vrijeđao zagrebačkog profesora Nenada Zakošeka, prenosi N1. 

Zakošek je bio jedan od izlagatelja na tribini, a nezadovoljni posjetitelj mu je prijetio da će izvaditi pištolj i da će ga pronaći u Zagrebu. Na kraju je bijesno napustio dvoranu.

"Primijetio sam dvojicu ljudi koji su sjeli u prvi red. Kada sam završio prezentaciju, jedan od njih postavio mi je dva pitanja. Jedno o tome što mislim o slučaju 'lex Perković' i zašto se štiti 'udbaškog ubojicu', a drugo zašto se štiti 'socijalfašiste' kao što je Tito. Odgovorio sam o 'lex Perkoviću', a za 'socijalfašista' sam rekao da se s tom kvalifikacijom ne slažem. Počeo se derati i prijetiti, pozvao me čak da izađemo van i riješimo stvar. Na kraju je rekao da će me potražiti u Zagrebu i izjurio iz dvorane", ispričao je Zakošek za Forum nakon povratka u Zagreb.

"To pokazuje koliko se lako s riječi može prijeći na djela. Incident je zapravo potkrijepio naše teze o tome koliko je doista ojačao desni ekstremizam", upozorava Zakošek.

Ivan Blažević iz Zaklade "Solidarna" bio je također jedan od govornika na tribini. "Predstavio se kao 'Hrvat, rođen u Njemačkoj'. Kasnije se pokazalo da čovjek koji je sjedio do njega ipak nije njegov kompanjon, nego je napustio dvoranu iziritiran agresivnim nastupom dotičnog i na njemačkom jeziku komentirao: 'Ovo je Balkan' te da ne želi biti na takvom skupu", ispričao je Blažević za Forum.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 99
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...