Obavijesti

News

Komentari 0

Zakupljeno 14, a prodano 12 državnih poslovnih prostora

Zakupljeno 14, a prodano 12 državnih poslovnih prostora
1

Po podacima Ministarstva državne imovine, za zakup 20 poslovnih prostora pristigle su 72 pravovaljane ponude, a u zakup će 14 posto poslovnih prostora, što je 70 posto od ukupno ponuđenih

VIDEO

Ministarstvo državne imovine u srijedu je objavilo da će nakon provedenog natječaja u zakup biti dano 14 poslovnih prostora, za ukupnu mjesečnu zakupninu u iznosu od 107,7 tisuća kuna, a prodat će se 12 poslovnih prostora, i to za ukupni iznos od 2,27 milijuna kuna. 

Ministarstvo je, naime, priopćenjem izvijestilo o rezultatima natječaja za zakup i prodaju poslovnih prostora. Natječaj za zakup 20 poslovnih prostora raspisan je 26. rujna, a 17. listopada održano je javno otvaranje ponuda, dok je natječaj za kupnju 16 poslovnih prostora objavljen 18. rujna i rok za podnošenje ponuda bio je 22. listopada. 

Zakupnina za 14 poslovnih prostora 107,7 tisuća kuna

Po podacima Ministarstva državne imovine, za zakup 20 poslovnih prostora pristigle su 72 pravovaljane ponude, a u zakup će 14 posto poslovnih prostora, što je 70 posto od ukupno ponuđenih.

Ukupna početna mjesečna neto zakupnina svih poslovnih prostora iznosila je 50.267 kune, dok ukupni iznos 14 prihvaćenih zakupnina iznosi 107.730 kuna, ističu iz Ministarstva. 

Najviše interesa, kako navode, bilo je za poslovni prostor od 46 četvornih metra u Varšavskoj 4 u Zagrebu, za kojeg je pristiglo čak 11 ponuda. Početna mjesečna cijena zakupa tog poslovnog prostora iznosila je 4.016,93 kuna, a najbolja pristigla ponuda je 25.679 kuna, što je ujedno i najviša od svih pristiglih ponuda.

Najniža mjesečna zakupnina u iznosu od 357 kuna tražila se za poslovni prostor na Trgu kralja Tomislava 7 u Varaždinu, za kojeg je pristiglo pet ponuda, a najbolja valjana ponuda je 4.009 kuna.

Za zakup šest poslovnih prostora nije pristigla niti jedna ponuda, navode iz Ministarstva napominjući kako je riječ o tri prostora u Karlovcu i tri u Osijeku.

Ukupna površina svih poslovnih prostora iznosi 1.409,36 kvadratna metra.

Prodano 12 poslovnih prostora za 2,27 milijuna kuna

Za kupnju poslovnih prostora pristiglo je 26 pravovaljanih ponuda, a od 16 poslovnih prostora prodano je njih 12 ili 75 posto.

Ukupna procijenjena vrijednost 12 prodanih poslovnih prostora iznosila je 1,81 milijun kuna, dok je ukupni iznos prihvaćenih ponuda 2,27 milijuna kuna, ističu iz Ministarstva.

Najviše interesa bilo je za poslovni prostor od 27 četvornih metra u Mesničkoj 25 u Zagrebu, za kojeg je pristiglo pet ponuda. Procijenjena vrijednost tog prostora iznosila je 286.000 kuna, a najviša pristigla ponuda je 517.816,08 kuna.

Pet poslovnih prostora, svaki veličine 20 kvadratna metra, u ulici Bože Starca Jurićeva 13 u Rijeci, imali su najnižu procijenjenu vrijednost. Svaki poslovni prostor procijenjen je na 49.800 kuna, a najviša pristigla ponuda iznosila je 64.851,92 kuna.

Najviša procijenjena vrijednost bila je za poslovni prostor u ulici Kraljevec 11 u Zagrebu - za prostor od 135 kvadratna metra početna je cijena bila 764.000 kuna. No, za kupnju tog prostora nije pristigla ni jedna ponuda.

Za kupnju četiri poslovna prostora u Zagrebu nije pristigla niti jedna ponuda, napominju iz Ministarstva.

Ukupna površina svih poslovnih prostora iznosi 544,38 kvadratna metra, navodi se u priopćenju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa