Obavijesti

News

Komentari 34

Žalbu Tomislava Sauche u aferi 'dnevnice' odbio i Vrhovni sud

Žalbu Tomislava Sauche u aferi 'dnevnice' odbio i  Vrhovni sud
1

Sud je odbio žalbu da se iz spisa izdvoji vještačenje Sauchinog potpisa. Uskok Sauchu tereti da je kao predstojnik ureda bivšeg premijera Zorana Milanovića lažirao putne naloge

VIDEO

Vrhovni sud odbio je žalbu bivšeg predstojnika premijerova ureda Tomislava Sauche kojom je tražio da se iz spisa u tzv. aferi dnevnice izdvoji vještačenje Sauchinih potpisa.

Tu informaciju kratkom je porukom Hini potvrdio Sauchin branitelj Darko Maržić.

Sauchina obrana podnijela je žalbu Vrhovnom sudu nakon što je optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda 19. rujna odbilo prijedlog da se iz spisa izdvoje Sauchini potpisi, smatrajući da je grafološko vještačenje tih potpisa nezakonito.

Riječ je o optužnici koja je u ožujku bila vraćena Uskoku na doradu, također nakon zahtjeva obrane da se iz spisa izdvoji grafološko vještačenje Sauchinih potpisa, koje smatraju nezakonitim.

Uskok Sauchu tereti da je kao predstojnik ureda bivšeg premijera Zorana Milanovića lažirao putne naloge i zajedno sa svojom tadašnjom tajnicom Sandrom Zeljko nezakonito stekao 580.000 kuna.

U proširenju istrage Sauchu je Uskok osumnjičio da je akontacije za fiktivne dnevnice dijelio sa Zeljko, nekadašnjom "krunskom svjedokinjom" u tom slučaju.

No, nju terete da je i nakon Sauchina odlaska nastavila dizati novac pa je od ožujka 2016. po Uskokovim tvrdnjama samoinicijativno krivotvorila potpise kasnijih šefova kabineta Nevena Zelića i Davora Božinovića, te zadržala akontacije dnevnica u ukupnom iznosu od gotovo 350.000 kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.