Obavijesti

News

Komentari 36

Zaleđena Hrvatska: Ispod nule čak i na moru, bura radi kaos

Zaleđena Hrvatska: Ispod nule čak i na moru, bura radi kaos
5

Snijeg, mjestimice i povremeno, pada u Slavoniji, Lici i Gorskom kotaru. Zbog niskih temperatura moguća je poledica. U priobalju puše bura, povremeno sa olujnim udarima

VIDEO

Gotovo cijela Hrvatska jutros se probudila u temperaturnim minusima koje su najviše osjetili stanovnici Gorskog kotara, a nisu ih izbjegli niti Dalmatinci. Najhladnije je, prema podacima DHMZ-a od 7 sati, bilo u Parg kraj Čabra - minus 7, u Delnicama je bilo minus 6 jednako kao i u Lipiku i Sisku. 

Na minus 5 hladili su se u Karlovcu, Osijeku, Otočcu, Gospiću, a tek pokoji stupanj više, ali i dalje ispod nule, bilo je u Đakovu, Slavonskom Brodu, Vinkovcima, Daruvaru.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:08

Zagreb se probudio na minus 2, a Varaždin i Čakovec na minus 3.

Snijeg je očito opet iznenadio, neki su još na ljetnim gumama
Snijeg je očito opet iznenadio, neki su još na ljetnim gumama

I na moru je bilo minusa, primjerice u Poreču i Šibeniku - minus 1 dok je u Splitu bilo oko nule. U ostalim gradovima uz more jutarnje temperature bile su tek ponešto iznad nule dok su se u unutrašnjosti Dalmacije kretale oko minus 3. 

Iako bura počinje slabiti, i dalje ima problema u prometu. Kamioni i tegljači s prikolicama prema Dalmaciji, i obrnuto, mogu voziti samo autocestom A1 do čvora Sveti Rok i dalje državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina (DC50 i DC27). 

Prema Rijeci ili Istri, i obrnuto, mogu voziti samo autocestom A6 Rijeka-Zagreb koja je otvorena za sve skupine vozila (zimski su uvjeti na staroj cesti kroz Gorski kotar - DC3), javio je HAK.

Pada snijeg u Zagrebu i okolici: Na Jadranu bura zatvara ceste
Pada snijeg u Zagrebu i okolici: Na Jadranu bura zatvara ceste

Snijeg, mjestimice i povremeno, pada u Slavoniji, Lici i Gorskom kotaru. Zbog niskih temperatura moguća je poledica. U priobalju puše bura, povremeno sa olujnim udarima. Zimski su uvjeti na većini državnih, županijskih i lokalnih cesta u Lici i Gorskom kotaru, uključujući državnu cestu DC1 na dionici Vaganac-Vrlika i staru cestu kroz Gorski kotar Zdihovo-Delnice (DC3).

Snijeg moguć i na moru

Danas će u unutrašnjosti biti promjenjivo, ponegdje i pretežno oblačno, mjestimice uz malo snijega, uglavnom u gorskim područjima i Slavoniji, a potkraj dana i drugdje. Na Jadranu sunčanije te uglavnom suho. Malo snijega može pasti na obali te otocima sjevernog Jadrana. Na kopnu vjetar umjeren sjeverni i sjeveroistočni, u Slavoniji sjeverozapadni, u gorskim područjima uz jake udare. Na Jadranu umjerena i jaka bura s olujnim udarima u postupnom slabljenju. Hladno. Najviša dnevna temperatura većinom od -2 do 3, na Jadranu između 1 i 5 °C.

Bura u Splitu ruši stupove i semafore, zatvoren je i dio A1
Bura u Splitu ruši stupove i semafore, zatvoren je i dio A1

Sutra mjereno do pretežno oblačno povremeno uz slabu oborinu, češću na kopnu. Na Jadranu će prolazno pasti malo kiše, na kopnu većinom snijeg, koji će uz porast temperature postupno prelaziti u susnježicu i snijeg. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, na Jadranu će umjerena i jaka bura i sjeverni vjetar slabjeti te postupno okretati na sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od -5 do -2, na Jadranu od -2 do 2. Najviša dnevna od 1 do 5, na Jadranu od 4 do 7 °C.

u Splitu namještajem štitili prozore od bure

Jaki udari vjetra opet su zadali probleme stanarima POS-ovih zgrada na Kili u Split. Komadima namještaja su, konkretno kaučima, štitili balkonska vrata od naleta bure, javlja Slobodna Dalmacija.

- Moja klizna stijenka sve više zvukova pušta. Progib izgleda zastrašujuće. Pukne li jednom, uništit će mi pola stana. Ja ću morat nešto napravit, jer ovo je psihoza za živit pod burom na 13. katu, sjeveroistok, uz ovo smeće od stolarije - požalio se jedan stanar.

- Bojin se otvorit ulazna vrata, mislin da će mi raznit stan - zakukao je na virtualnom trgu "Kilavci" njegov susjed.

- Strašno, imam osjećaj da će mi otpuhat stan, a na jugu sam! Povraća mi se od ovoga. Sramota šta plaćamo! - ljutita je još jedna stanarka POS-ove zgrade.

Redom se žale na nekvalitetu stolarije i najavljuju žalbe APN-u, koji im je prodao nekretnine u kojima im svaki jači vjetar ugrožava život.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina