Obavijesti

News

Komentari 45

Zaljubila se u čovjeka koji ju je spasio: 'Bio je potpuni stranac'

Zaljubila se u čovjeka koji ju je spasio: 'Bio je potpuni stranac'
3

Heather (27) je jako kasno saznala da ima rak jetre i hitno je trebala donora. Potpuni stranac se ponudio da joj pomogne. Ostali su u kontaktu, a kasnije je to preraslo u ljubav...

VIDEO

Kada je policijski službenik iz američke države Illinois odlučio donirati pola svoje jetra nekome koga nikad u životu nije vidio, kako bi mu spasio život, nije ni sanjao da će ta osoba jednog dana postati njegov životni suputnik.

U ožujku 2014. godine, 27-godišnjoj Heather dijagnosticiran je rak jetre u 4. stadiju. Rekli su joj da bi mogla živjeti još samo nekoliko mjeseci, a jedina šansa za oporavak joj je transplantacija jetre. S obzirom da je imala jako malo vremena, čekanje na jako dugoj državnoj listi čekanja za organ nije bila opcija. Predložili su joj da sama nađe živog donora. - Rekli su mi da moram na transplantaciju. Nisam imala puno vremena. Tijelo mi se već gasilo, osjećala sam to - rekla je Heather. 

Spasio ju je potpuni stranac

Chris Dempsey je bio u bolničkoj kafeteriji kada je načuo rođaka od Heather, Jacka Dwyera, kako priča o njenim problemima i govori kako Heather neće preživjeti ako ne dobije jetru. Dempsey nije nikad čuo za tu osobu niti je upoznao ikad prije, ali je odmah poželio pomoći. 

- Proveo sam četiri godine kao marinac i naučio da oni nikad ne bježe od ničega. Rekao sam sam sebi: 'Ako mogu pomoći, pomoći ću!' - rekao je Chris. Prišao je Jacku i rekao da želi pomoći. Testirao se i ispalo je da on i Heather savršeno odgovaraju. 

Kad je Heather čula da joj potpuni stranac želi pomoći, nije mogla vjerovati. - Majka i ja smo plakale koliko su nas emocije svladale kad smo čule vijesti - prisjetila se.

Zaljubila se u čovjeka koji ju je spasio

Malo nakon toga Chris i Heather su se prvi put susreli kako bi pričali o medicinskom zahvati. Operacije je prošla bez ikakvih komplikacija. Njihove jetre su se u međuvremenu regenerirale i žive zdravim životom.

Nakon operacije, Chris je rekao Heather da mu ništa ne duguje i da se ne moraju nikad više vidjeti ako ona to ne želi. Ona priznaje da joj je sve bilo malo zbunjujuće u početku jer nije znala radi li se samo o zahvalnosti ili ipak osjeća nešto više za Chrisa.

Njih dvoje su ostali u kontaktu, postali su prijatelji, a kasnije je to preraslo u nešto više. Nedavno su se i vjenčali. - On je najbolja osoba koju znam. - On je vjerovao u mene i učinio da se svakog dana osjećam posebno. Zbog njega, usudim se ponovno smijati i imati snove - rekla je Heather.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'
NAPISALA SVOJE ISKUSTVO

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'

Došli smo u popodnevnim satima, svi, ali baš svi su bili maksimalno angažirani oko moje kćeri. Do te mjere kad sam pomislila: 'Ok, ljudi, to je samo mali prst. Čemu toliki angažman, napisala je