Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Zalutali na planini: Sa snježne Plješivice spasili 20 migranata

Svi su bili pothlađeni, a dvojica su zadobila promrzline opasne po život. Pripadnici GSS-a potom su ih odveli u planinsku kućicu, no nisu ih mogli sami evakuirati pa je zatražena pomoć Civilne zaštite

Pripadnici Uprave civilne zaštite Federacije BiH uspješno su tijekom noći s nedjelje na ponedjeljak evakuirali skupinu ilegalnih migranata i pripadnike Gorske službe spašavanja (GSS) s područja planine Plješevice, priopćili su u ponedjeljak ujutro iz sjedišta te uprave u Sarajevu, čime je okončana operacija spašavanja migranata koji su u pokušaju ilegalnog prelaska iz BiH u Hrvatsku zalutali na snijegom zametenim planinskim područjima.

Zagreb: Glavni ravnatelj policije o izjavama bivÅ¡eg policijskog istražitelja MILINA: 'Nisu utvrđeni nikakvi slučajevi premlaćivanja migranata'

U nedjelju je Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) izvijestila kolege u Bosni i Hercegovini kako su primili poziv za pomoć ilegalnih migranata koji su zalutali na Plješevici. Odmah su reagirali pripadnici GSS-a iz Bihaća koji su tijekom dana uspjeli pronaći i evakuirati dvadesetak ilegalnih migranata, no ispostavilo se kako su nestala još četvorica pa je potraga za njima nastavljena, a oni su locirani nešto kasnije.

MINISTAR SIGURNOSTI BIH: "Postoje dokazi da hrvatska policija progoni migrante"

Svi su bili pothlađeni, a dvojica su zadobila promrzline opasne po život. Pripadnici GSS-a potom su ih odveli u planinsku kućicu, no nisu ih mogli sami evakuirati pa je zatražena pomoć Civilne zaštite.

Dvojica migranata koje su spasili pripadnici GSS-a nisu se željeli vratiti u Bihać pa je zbog njih pozvana i policija.

Komentari (48)
  • Pazi ti ovo, nisu se htjeli vratiti. Pa trebalo ih je lijepo helikopterom izbaciti di su ih našli, točno onako kako su ih pronašli i samo ostaviti. Ja sam prvi za pomoći ljudima, ali pravila se trebaju znati i ne može se svatko puštati kako mu se prohtje. Sunce mu milo, pa duže se nas obraduje na granici sa Srbijom i BIH Sabo da se uvjeri država da nemamo koji šteku cigara više.

    17. 12. 2018,   11:37
  • Eto vidite, da su otišli u bogate arapske države ne bi morali hodati po hladnom snijegu.

    17. 12. 2018,   12:03
  • A šta da ja sad napišem o migrantima , a da me ne kartoniraju !?

    17. 12. 2018,   11:31