Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Zamahnuo mu sjekirom prema glavi: Uhitili su mladića (23)

None Foto: Matija Habljak/Pixsell, PU zagrebačka

Jedan je napadač nosio manju sjekiru, a druga dvojica su u rukama nosili čekiće. U cijelom tom događaju, 42-godišnjak je pokušao maknuti mladiće s terase lokala kako bi spriječio napad

Zagrebačka policija, nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, sumnjiči mladića (23) za nanošenje teških ozljeda i izazivanje nereda. Sumnja se da je mladić, inače član navijačke skupine, 23. srpnja 2019., oko 19.15 sati, u društvu još dvoje navijača od 21 i 23 godine, došao u Ulicu Svetice u kafić u kojem je znao da će biti pripadnici suprotstavljene navijačke frakcije. 

POGLEDAJTE VIDEO:

S manjom sjekirom u ruci, stigao je na terasu kafića na kojoj se u tom trenutku, uz veći broj za sada nepoznatih ljudi, nalazio i 42-godišnjak. Svi su bili pripadnici suprotstavljene navijačke skupine, javlja PU zagrebačka. 

Tom prilikom osumnjičeni je počeo mahati sjekirom prema tim ljudima uz pogrdne povike, pozivajući ih cijelo vrijeme na fizički sukob, te u isto vrijeme pozivajući ljude koji su došli s njim u društvu da mu se pridruže u napadu.

Jedan je napadač nosio manju sjekiru, a druga dvojica su u rukama nosili čekiće. U cijelom tom događaju, 42-godišnjak je pokušao maknuti mladiće s terase lokala kako bi spriječio napad na sebe i druge kada je osumnjičeni dotrčao do njega te je svom snagom zamahnuo sjekirom u smjeru njegove glave, ali je 42-godišnjak kretanjem unatrag uspio izbjeći udarac. Pritom je zgubio ravnotežu i pao na tlo.

Prilikom navedenog sukoba 36-godišnjak koji mu je pokušao pomoći, lakše je ozlijedio nogu.

Osumnjičeni 23-godišnjak je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.


Komentari (139)
  • Zašto se ne napise koje navijačke skupine. Da je Torcide pisalo bi

    3. 8. 2019,   14:33
  • Treba ga poslati da ide od kuce do kuce i cijepa drva kome treba, u podne po najjacem suncu. Kakav si ti navijac!

    3. 8. 2019,   14:03
  • A pazi prekjučer stari u bauhausu na jankomiru vozi se prema onom dijelu za utovar da u ubaci pločice kad se muž i žena šetaju ko na šetnici po cesti ( a tam tak nitko ne ferma one silne znakove na na asfaltu ni sa strane) i veli im kaj su na korzu. Lik mu jebe mater na što mu stari odgovori ja se nisam sjetio tvoje nemoj ni ti moje,a on njemu da bu sad vidio,,i ode do auta i dođe sa sjekirom na nekih 3 m do starog i nekak ga je žena odvukla u auto da nije bilo nekog sranja. A nije balavac več konjina od 45-55godina. Šteta kisika koji troše.

    3. 8. 2019,   15:00