Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Zamjene za troje zastupnika koji su 'otišli' u ustavne suce

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Umjesto SDP-ovih Josipa Leke i Ingrid Antičević-Marinović u saborske će klube Dražen Pros i Davorko Vidović, a HDZ-ova Davorina Mlakara zamjenit će Tomislav Ćorić

Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) predložilo je u petak zamjene za troje zastupnika izabranih za suce Ustavnoga suda.

Umjesto SDP-ovih Josipa Leke i Ingrid Antičević-Marinović u saborske će klube Dražen Pros i Davorko Vidović, a HDZ-ova Davorina Mlakara zamjenit će Tomislav Ćorić.

MIP je o zamjenama zastupnika odlučio bez rasprave, a njegove prijedloge još treba potvrditi Hrvatski sabor.

Hrvatski je sabor u petak dvotrećinskom većinom imenovao deset ustavnih sudaca, čime je izbjegnuta ustavna kriza koja bi Hrvatskoj prijetila nakon 7. lipnja, kada bi Ustavni sud ostao bez kvoruma nužnog za donošenje odluka.

Najviše glasova zastupnika, 136, dobili su Andrej Abramović i Lovorka Kušan, po 134 glasa dobili su Rajko Mlinarić i Miroslav Šumanović, 132 zastupnika podržalo je Branka Brkića, 118 glasova dobio je Josip Leko, po 117 Davorin Mlakar i Ingrid Antičević Marinović, a najmanje zastupnika, njih 112, podržalo je imenovanje Snježane Bagić.

Komentari (9)
  • Ima mekoliko dobrih vijesti, osvrnuti cu se na dvije, prva, jako bitna je da se je izbjegla ustavna kriza, a druga nimalo manje vazna je da necu u Saboru morati gledati Ingrid nationale, jos kada bi se desile dvije stvari, vjerojatno bi nas puno bilo jako zadovoljnih. Dajmo prvo zadovoljimo neistomisljenike, steta je da ju ne zamjenjuje Severina jer su po mnogocemu slicne, ako ne i posebno slicne. E sada ona druga koja bi mene posebno obradovala , a vjerujem i puno drugih je, kada bi se uspjeli rijestiti Stazica pa predlazem.......covjek se je sada malo ponesrecio (cuga, cuga), dajmo ga na Brijune za 7 kuna. Ne znamo kako dugo ce, ali neka i on malo uziva, a bogme i mi bez njegovih bedarija. Eto i ja naucih da je *svako zlo za neko dobro*:-))

    3. 6. 2016,   17:07
  • ova vlast nije do koljena Milanovicevoj.

    3. 6. 2016,   21:07
  • Ko je ovaj s crvenom kapicom na fotki? Neki novi narodni zastupnik - komunjara?

    3. 6. 2016,   16:55