Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Zapalili auto poznatog trenera: 'Mogli su svi u zgradi izgorjeti'

None Foto: Ana-Maria Kezerić/24sata 4

Unatoč brzoj reakciji vatrogasaca, vatra se prije toga već razbuktala i proširila na garažna vrata, terasu, prozore... Nasreću, u požaru nitko nije ozlijeđen

Da su vatrogasci došli pet minuta kasnije, sve bi izgorjelo, cijela zgrada, rekao je poznati nogometni trener Tomislav Ivković.

U petak kasno navečer, nešto prije ponoći, netko je benzinom polio Volkswagen Passat koji je koristila Ivkovićeva bivša supruga Tihana Zrnić i zapalio ga. Automobil je bio parkiran u podzemnoj garaži u Ulici Oboj u Maksimiru. Vatra se razbuktala i proširila na susjednu garažu, ali i terasu, prozore... Pucketanje vatre i gusti dim probudili su i uznemirili stanare. Zahvaljujući brzoj reakciji vatrogasaca u požaru nitko nije ozlijeđen. Na teren su izašli gasitelji iz vatrogasnih postaja Dubrava i Žitnjak te tri policijska vozila.

– Bivša supruga čula je eksploziju i ugledala vatru. Došao sam čim me je nazvala. Nasreću, djeca su ovaj vikend bila kod mene – rekao je Ivković dok je čistio kaos koji je uzrokovala vatra.

Dodao je da se ne boji za svoju sigurnost jer smatra da on nije bio meta paleža. S time se slažu i Ivkovićevi susjedi koji su šokirani jer ističu da je njihov kvart dosad uvijek bio miran.

– Ne živim ovdje već četiri godine. Taj automobil vozila je moja bivša supruga – uzvratio je nogometni trener.

Kako neslužbeno doznajemo, ni on ni obitelj nisu primili nikakve prijetnje. Miris paleži u zraku se intenzivno osjećao i u nedjelju poslijepodne. Osim automobila i garaža, vatra je uništila i unutrašnjost jednog stana. Od topline su se rastalile slike na zidovima i stan će biti potrebno potpuno renovirati. Stan je navodno u vlasništvu stranaca i u njemu trenutačno nitko ne boravi. Policija je očevidom koji je potrajao cijelu noć nastojala prikupiti tragove koji bi doveli do podmetača požara. Kad i ako ga uhvate, zbog dovođenja u opasnost života i imovine, prijeti mu do pet godina zatvora.     

 

Komentari (45)
  • moj tomo,kocka,žene,alkohola zna bii skupi sport,još ako se zadužiš a nevračaš auto u plamenu

    6. 3. 2016,   11:34
  • Vrlo dobro on zna zašto je auto planulo, a i ako nezna ovo mu je da se podsjeti.

    6. 3. 2016,   11:23
  • ako se nije vozio onda je neko pametan napravio deratizaciju,štakori se izlegli,tako bi trebalo i na markovu trgu

    6. 3. 2016,   11:00