Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Razbio i zapalio gazdin kombi: 'Nisam dobio plaću 2 godine...'

None Foto: Dalmatinski portal

Porazbijao je stakla, zapalio kamion, nazvao vatrogasce i mirno ga gledao kako gori. Požar su počeli gasiti stanari iz okolnih zgrada. 'Bit će mi ljepše u zatvoru, izjavio je dok ga je odvodila policija

Radnik građevinskog obrta u splitskom Varošu u četvrtak je pod pauzom za ručak porazbijao stakla na kamionu u vlasništvu obrta, a zatim ga potpalio.

Katastrofa je izbjegnuta u posljednji trenutak jer je u blizini bilo desetak plinskih boca. Požar su počeli gasiti stanari okolnih zgrada koji su donijeli protupožarne aparate, a srećom se u blizini našao i jedan profesionalni vatrogasac koji je sasvim slučajno ručao u obližnjoj konobi, piše Dalmatinski portal.

Čovjek koji je zapalio kamion, mirno je stajao i gledao kako vatra guta vozilo. Sam je nazvao vatrogasce. Ljudi su ga pitali što je bilo. 

- Dvije godine nisam dobio plaću. Spavao sam u kontejneru, dobivao sam sendvič dnevno - rezignirano im je odgovorio dok je gledao kako plamen guta kamion. Djelovao je kao da mu je svejedno što će se dogoditi. 

Pričekali da se otrijezni pa ga pritvorili

- Bilo je strašno, moglo je sve odletjeti u zrak. Ispod kamiona su bile boce s benzinom, a u blizini priličan broj plinskih boca. Srećom, požar je ugašen prije nego što je došlo do katastrofe - ispričao je svjedok. 

Policija je odvela radnika koji ih je čekao u blizini kamiona. Nije se činio zabrinutim.

- Ljepše će mi biti u zatvoru - kazao je dok su ga odvodili.

Utvrdilo se da je bio pod utjecajem alkohola pa su prvo morali pričekati da se otrijezni. Predan pritvorskom nadzorniku uz prijavu za uništenje i oštećenje tuđe stvari. Šteta iznosi stotinjak tisuća kuna, a osim kamiona oštećene su instalacije i fasada obližnje konobe.  

Tema: Hrvatska

Komentari (178)
  • Hoće li i gazda biti pritvoren zbog neisplate plaće?

    22. 2. 2019,   20:09
  • To majstore trebao si još i gazdu pajserom potegnuti.

    22. 2. 2019,   20:20
  • ovoje potez očajnika kojemu će biti bolje u zatvoru nego raditi za nekog nečovjeka badava-biti će toga sve više jer u zatvoru imaš besplatan stan i hranu -to je postignuće političara

    22. 2. 2019,   20:09