Obavijesti

News

Komentari 68

Unuci (2) gledali dramu: 'Evo, ubij mene, ostavi njih na miru!'

Unuci (2)  gledali dramu:  'Evo, ubij mene, ostavi njih na miru!'
3

Jagnjedovac kraj Koprivnice: Muškarac (53) u četvrtak ujutro razvalio je vrata kuće sjekirom, a onda uletio unutra s kanisterom benzina. Par iz kuće je uspio pobjeći kroz prozor, a on je zatim sve zapalio

VIDEO

Uletio je u kuću i vikao da će sve zapaliti. Nasreću, uspjeli su pobjeći. U pidžamama su skakali kroz prozor, a onda je sjekirom krenuo na njih, rekla nam je susjeda koja je vidjela muškarca (53) koji je zapalio obiteljsku kuću i htio napasti obitelj.

Muškarac došao je u četvrtak oko 9 sati pred kuću mladog bračnog para u Jagnjedovcu kraj Koprivnice. Razvalio je vrata kuće sjekirom, a sa sobom je imao kanistar benzina. Bračni par je tek izašao iz kreveta. Bili su još u pidžamama, a napadač je benzinom počeo polijevati dnevni boravak. Nakon što je ugledao mladića, polio ga je benzinom, dok se njegova supruga zaključala u sobi, u koju je pustila supruga. Potom su zajedno skočili kroz prozor i pobjegli preko dvorišta te utočište pronašli kod susjeda. Kako saznajemo, sumanuti muškarac je prije polijevanja benzinom mlađeg muškarca, zaključao ulazna vrata, a potom i zapalio kuću.

Više fotografija pogledajte na ePodravina.hr

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Bježali u pidžamama

- Ugledala sam susjeda kako trči u pidžami preko dvorišta i kaže mi: ‘Susjeda, zapalio nam je kuću!’. Pogledala sam i vidjela vatru kako ‘guta’ kuću - rekla nam je Ruža Turek koja je vidjela kako iz kuće bračnog para izlazi čovjek sa sjekirom govoreći joj kako će presuditi bračnom paru.

Hrabra žena je stala ispred njega i zaustavila ga u sumanutom pohodu nudeći se da njoj presudi.

- Rekla sam mu: ‘Evo, ubij mene, ostavi njih na miru’. Pokazala sam mu na prozor u kući kroz koji su ga gledali moji unuci (2). Unuci su mi bili doma sa snahom, baš danas nisu išli u vrtić. Bila sam izvan sebe. Molila sam ga da pusti sjekiru. Neko vrijeme se dvoumio i napokon je razum prevladao te je spustio sjekiru i rekao da se ide predati policiji. Stvarno je bio miran i uzoran susjed, nikad dosad nije bilo problema s njim - rekla nam je Ruža Turek koja se, unatoč dva apaurina za smirenje, tresla od šoka.

Nakon što je izbjegnuta velika tragedija, žena je razgovarala s bračnim parom zašto ih je muškarac napao. Priča da je doznala kako je napadač bio u nevjenčanoj vezi s majkom (59) mladića kojeg je napadač polio benzinom i kojeg je htio ubiti. Ona radi u Austriji, a u vezi su navodno bili do prije mjesec dana. Nakon toga se, priča susjeda, napadač odselio u Zagreb i uzeo otpremninu od Hrvatskih željeznica te se zaposlio u Zagrebu. Bračni par kaže da ga nisu viđali mjesec i više dana te dodaju kako s njim nisu imali problema. Muškarac koji je krenuo u sumanuti pohod navodno je imao stanovitih financijskih problema, zbog kojih je dolazio u sukob s nevjenčanom partnericom, ali i s mladim bračnim parom. Požar je uništio pola kuće za koju su mladi supružnici dignuli kredit.

Mlada obitelj i susjedi koji žive u blizini kuće u kojoj se umalo zbila tragedija su i dalje u šoku. Iz policije su nam potvrdili da su oko 9.30 sati dobili dojavu da u Jagdnjedovcu gori obiteljska kuća.

Uhitili napadača

Na teren su izašli vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Koprivnica i lokalni DVD Jagnjedovec. Ubrzo su ugasili požar, a policija je uhitila muškarca koji je napao bračni par. Sumnjiči ga se za nekoliko kaznenih djela. Kriminalističko istraživanje je u tijeku.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 68
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a