Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Zapalio se stan pun streljiva, stanari pobjegli od eksplozija

None Foto: Bljesak.info 3

Na četrnaestom katu nebodera Zvjezdara u Mostaru izbio je požar koji je izazvao veliku paniku. Čule su se eksplozije i pucnjava, pokvario se lift, a nestalo je i vode

Stanari mostarskog nebodera rano jutros su u panici počeli napuštati svoje domove radi požara i niza nerazjašnjenih eksplozija strahujući kako se radi o detonaciji eksploziva i streljiva zaostalog iz rata, dok policija utvrđuje okolnosti.

Na četrnaestom katu nebodera Zvjezdara oko 2 sata izbio je požar nakon čega se po tvrdnjama stanara koje su iznijeli lokalnim medijima čulo više slabijih eksplozija i pucnjeva.

U međuvremenu se pokvario vodeni hidrant i dizalo što je dodatno izazvalo paniku. Zbog toga su stanari u panici napuštali stanove, a nedugo zatim su stigli vatrogasci koji su nakon jednosatne borbe uspjeli svladati vatrenu stihiju. 

Po navodima iz vatrogasne postrojbe u Mostaru pričinjena je velika materijalna šteta no na sreću nije bilo ozlijeđenih. 

Po riječima glasnogovornika Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije Ljudevita Marića požar je izbio u napuštenome stanu, a uzrok su najvjerojatnije dotrajale instalacije. Po njegovim riječima policija provodi očevid.

- Stan je bio pun starog streljiva i smeća tako da je sve pucalo i razbijalo. Stanari od 13 do 15 kata su počeli napuštati stanove, a uz sve to nekoliko minuta prije, pokvario se lift. Istovremeno dolazi do problema s hidrantima u kojima nije bilo vode, te se dugo čekalo da voda dođe do 15 kata i da se vatrogascima donesu maske - svjedočila je čitateljica portala Bljesak.info.

Komentari (41)
  • pored takvog načelnika policije mogu pola mostar zapaliti,momak iz goranaca,sad iz cima do rata nitko i ništa a onda zahvaljući bratu anti-fratru postade glavesina,kao i brat mu stipo

    9. 1. 2016,   11:40
  • Redovno odrzavana zgrada kao i kod nas

    9. 1. 2016,   11:34
  • Dobro da nitko nije stradao

    9. 1. 2016,   11:34