Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Zapalio terasu kafića jer nije bio zadovoljan računom za piće

None Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL 8

Muškarac je u nedjelju 11. veljače u Šibeniku, nakon svađe s vlasnikom kafića otišao na benzinsku postaju i kupio kanistar, 10-ak litara goriva i upaljač pa se nakon radnog vremena vratio do štekata kafića

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku optužilo je 34-godišnjeg muškarca, tereteći ga da je u veljači zapalio kafić nakon što se posvađao s vlasnikom oko računa za piće, pri čemu je osim kafića oštetio i fasadu zaštićene zgrade nekadašnjeg benediktinskog samostana sv. Katarine.

Tužiteljstvo tvrdi da je muškarac u nedjelju 11. veljače u Šibeniku, nakon svađe s vlasnikom kafića otišao na benzinsku postaju i kupio kanistar, 10-ak litara goriva i upaljač pa se nakon radnog vremena vratio do štekata kafića, gdje je polio benzinom te zapalio stolice i stolove koje je prethodno složio na hrpu.

Vatra je ubrzo zahvatila cijeli štekat na kojem izgorjeli stolovi, stolice, suncobrani i ostali inventar, dok su u unutrašnjosti nagorjeli zvučni sustav, električne instalacije i inventar. Zbog vatre i topline popucala su stakla i nagorjela drvenarija na vratima i prozoru.

Ugostiteljski objekt smješten je u prizemlju zgrade nekadašnjeg benediktinskog samostana sv. Katarine pa je u požaru zacrnjena i napuknuta kamena fasada tog zaštićenog kulturnog dobra.

Vlasniku ugostiteljskog objekta muškarac je napravio štetu procijenjenu na 300.000 kuna, a Republici Hrvatskoj 60.000 kuna, objavilo je tužiteljstvo, koje je zatražilo produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Račun zbog kojeg se optuženik posvađao s vlasnikom kafića napravljen je desetak dana prije nego što je zapalio kafić.

Muškarca terete zbog počinjenja kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Komentari (6)
  • Predlažem Najstrožu kaznu za piromana : 2 mjeseca uvjetnog zatvora s rokom kušnje od 5 mjeseci !

    7. 3. 2018,   04:24
  • Ovaj je baš zapaljive prirode

    6. 3. 2018,   12:00
  • 11 veljače, ak nemaš kaj pisati nemoj ništ j ti b m .

    6. 3. 2018,   12:30