Obavijesti

News

Komentari 10

Zaplijenili drogu na festivalu u Istri: Prijavili ukupno 47 ljudi

Zaplijenili drogu na festivalu u Istri: Prijavili ukupno 47 ljudi
5

Prilikom pretrage apartmana i kod 26-godišnjaka, policajci su ukupno pronašli 785 tableta ecstasy, 64 grama droge MDMA, 62,2 grama kokaina, 49,8 grama ketamina....

VIDEO

Na glazbenom festivalu u mjestu Vabriga policija je zatekla ukupno 44 ljudi u zlouporabi opojnih droga, uglavnom za vlastite potrebe, a troje njemačkih državljana u dobi od 26 do 31 godine uhićeni su zbog preprodaje raznih vrsta droge od amfetamina i Ecstasyja do marihuane i kokaina, doznaje se u ponedjeljak u istarskoj policiji.

Policija je izvijestila da je tijekom festivala u turističkom naselju na području Vabrige "poduzela brojne radnje u cilju suzbijanja zlouporabe opojnih droga i drugih oblika protupravnog ponašanja", a rezultate su na konferenciji za novinare predstavili načelnik Sektora kriminalističke policije Mladen Matika i pomoćnica načelnika za kriminalističku policiju Policijske postaje Poreč Ingrid Paver.

Po njihovim riječima policajci su postupali prema 44 osobe koje su zatečene u posjedovanju droge za vlastitu upotrebu, odnosno u počinjenju prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, dok je troje državljana Njemačke osumnjičeno za neovlaštenu proizvodnja i promet drogama.

Tako su u petak u jedan sat iza ponoći zatekli 26-godišnjeg njemačkog državljanina koji je kod sebe posjedovao vrećicu s različitim vrstama droge. Mladić je pokušao pobjeći, no policijski službenici su ga ubrzo sustigli i priveli u policijsku postaju. Temeljem naloga nadležnog suda policija je istoga dana obavila pretragu apartmana u kojem su, osim 26-godišnjaka, boravili i 29-godišnjak i 31-godišnjakinja, oboje njemački državljani.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prilikom pretrage apartmana i kod 26-godišnjaka, policajci su ukupno pronašli 785 tableta ecstasy, 64 grama droge MDMA, 62,2 grama kokaina, 49,8 grama ketamina, 19,6 grama hašiša i 16,2 grama smeđe praškaste materije. Pronađena droga je oduzeta te će se dostaviti na vještačenje u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja ''Ivan Vučetić''. Zbog sumnje da su u počinjenju kaznenog djela sudjelovali i 29-godišnjak i 31-godišnjakinja, policijski službenici su ih uhitili, a osumnjičeni su po dovršetku kriminalističkog istraživanja privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske.

U počinjenju prekršaja, odnosno u posjedovanju droge za vlastitu uporabu, zatečeno je ukupno 29 državljana Austrije, šest državljana Njemačke, četiri hrvatska državljana, dva državljana Italije te po jedan državljanin SAD-a, Slovačke i Švicarske. Od njih su policijski službenici oduzeli ukupno 53,1 grama amfetamina, 32 tablete i 0,3 grama Ecstasyja, 27,8 grama marihuane, 10,2 grama i jednu kapsulu droge MDMA, 8,9 grama kokaina, 1,2 grama hašiša.

Većini su izdani prekršajni nalozi, dok se protiv četiri osobe podnose optužni prijedlozi nadležnom sudu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)