Obavijesti

News

Komentari 19

Zaplijenili su 730 kg heroina, a on vrijedi 87 milijuna eura...

Zaplijenili su  730 kg heroina, a on vrijedi 87 milijuna eura...
1

Najveća zapljena heroina u zadnjih 30 godina: Analize zaplijenjenog droge u luci Koper utvrđeno je da se radi o heroinu visoke čistoće. Pošiljaka je bila namijenjena mađarskoj tvrtki.

VIDEO

Slovenska policija otkrila je prošlog mjeseca u brodskom kontejneru iskrcanom u luci Koper 730 kilograma heroina upućenog jednoj kompaniji iz Budimpešte te u suradnji s mađarskim kolegama uspješno završila operaciju praćenja tereta i otkrivanja počinitelja, objavili su u srijedu na konferenciji za novinare u Nagy Kanyizsi predstavnici dviju policija.

Prisutnost droge u teretu koji je u Kopru nakon skeniranja ocijenjen sumnjivim otkrio je policijski pas, a bila je skrivena u kontejneru s 437 rola polietilenske folije. Policija je u njemu otkrila 1421 paketić s heroinom, ukupne težine 730 kilograma, što je u zadnjih 30 godina najveća količina te opasne droge otkrivena u Sloveniji.

Slovenska je policija u vlaku pronašla 13 kilograma heroina
Slovenska je policija u vlaku pronašla 13 kilograma heroina

U suradnji dviju policija otkriveno je da je kriminalna skupina iz Mađarske organizirala prijevoz kontejnera s drogom iz Irana preko Ujedinjenih Arapskih Emirata, odnosno Dubaija u luku Koper. Kontejner je bio namijenjen mađarskoj tvrtki, rečeno je na tiskovnoj konferenciji.

Mješavina sa 70 posto čistog heroina

Trenutna cijena kilograma heroina na slovenskom ilegalnom tržištu kreće se od 15.000 do 20.000 eura, a gram heroina u uličnoj prodaji kreće se od 20 do 40 eura.

Analizom droge utvrđeno je da  se radi o heroinu visoke čistoće, mješavini sa 70 posto čistog heroina za koju bi se po uličnim cijenama u Europi  moglo dobiti od 65 do 87 milijuna eura.

- Na temelju iskazanih cijena heroina na slovenskom ilegalnom tržištu, procjenjujemo da bi počinitelji veletrgovinom mogli dobiti od 10 do 15 milijuna eura, a u slučaju prodaje na ulici od 65 do 87 milijuna eura ilegalne dobiti - izjavili su službenici financijske uprave Slovenije (Furs).

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a