Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Zaplijenili su mu 'lude' gljive: U stanu ih čuvale zmije otrovnice

None Foto: 10

Zagreb: Muškarac (31) je prenoćio u pritvoru nakon što mu je policija pronašla zalihu droge. Uz marihuanu, MDMA i 'lude' gljive, u stanu je imao četiri zmije, od čega dvije otrovne te jednog guštera

Tijekom kriminalističke istrage nisu uspjeli doznati kako je nabavio marihuanu, MDMA i gljive koje sadrže psihoaktivnu tvar psilocibin  koje je namjeravao preprodati i zaraditi. Sve je skrivao, prepakiravao i spremao za kupce u stanu na području centra Zagreba.

Nakon što su dobili sudski nalog, pretragom stana naši su 398,2 grama marihuane pakirane u dvije staklenke i tri paketića. Uz to je imao i 25 grama ekstrakta konoplje pakirane u tri plastične kutijice.

Foto: PUZ

U plastičnim kutijama ima je i 404 grama sušenih 'ludih' gljiva, a kraj njih je u vrećici bila tableta MDMA. 

Foto: PUZ

Muškarcu su zaplijenili i dvije ručno motane cigarete ispunjene smjesom duhana i konoplje, tri digitalne vage za precizno mjerenje mase s tragovima droge te 190 komada prozirnih vrećica s patent zatvaračem.

Foto: PUZ

No, dok su tražili drogu policajce je zatekao neugodan prizor. Diler je u stanu imao dvije zmije otrovnice, te ih je, pod nadzorom viših veterinarskih inspektorica, izuzeo voditelj terenske službe skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba i zoolog zoološkog vrta. Uz njih su mu oduzeli  i dvije neotrovne zmije, guštera te 27 komada staklenki zapremnine od 0.15 do 0,25 dl, dvije inzulinske šprice i jednu epruveta ispunjene tekućinom za koju sumnjaju da je zmijski otrov.

Brigu o tome je preuzeo zoolog zoološkog vrta te se nalaze u karanteni. 

Kako neslužbeno doznajemo, oduzeti su mu kraljevski piton, angolanska kobra, amurska štakorašica, rogata čegrtuša i stepski varan.

Kaznenu prijavu dostavili su Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.
 

Komentari (57)
  • i ja imam nekaj gljiva u škrinji, ali panduri kraj moje otrovnice ne bi prošli!

    30. 3. 2019,   13:26
  • Danas oko pola 12 lik uvede pitbulla u novu dvanaesticu na Remizi i bez brnjice.Tramvaj pun ljudi i djece.Samo je još falio ovaj sa zmijama...

    30. 3. 2019,   13:26
  • ovaj je nudil robu po birtijama dok nije naletil na pandure u civilu.klasika..

    30. 3. 2019,   13:24