Obavijesti

News

Komentari 31

Zapovjednice broda Sea Watch dobit će odličje grada Pariza

Zapovjednice broda Sea Watch dobit će odličje grada Pariza
1

Carola Rackete bila je uhićena krajem lipnja jer je uplovila u luku Lampedusu kako bi iskrcala 40 migranata koji su više od dva tjedna bili na brodu, a talijanske vlasti odbijale su ih primiti

VIDEO

Grad Pariz uručit će odličja dvjema njemačkim zapovjedniciama broda Sea Watch 3 u znak podrške muškarcima i ženama koji svakodnevno spašavaju migrante na moru, najavio je u petak pomoćnik gradonačelnice.

"Udruge kao što su SOS Mediterranee i Sea Watch služe nam na čast i obvezuju nas nasuprot inerciji europskih vlada", rekao je Patrick Klugman, pomoćnik gradonačelnice Pariza (iz stranke socijalista).

"(Zapovjednice) Carola Rackete i Pia Klemp simboli su te borbe, nositeljice su europskih vrijednosti i grad Pariz ponovno poziva naš kontinent da tim vrijednostima ostane vjeran", navodi Klugman. 

"Gradske vlasti Pariza zbilja nemaju pametnijeg posla", reagirao je na Facebooku talijanski ministar unutarnjih poslova Matteo Salvini. Odluku o dodjeli odličja kapetanicama nazvao je "francuskom sramotom" i "neprihvatljivom provokacijom".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"To su isti oni Francuzi koji su bombardirali Libiju i koji danas hrane građanski rat i prodaju ilegalno oružje Libiji (...) a zatvaraju vlastite luke nevladinim udrugama", napisala je Giorgia Meloni, čelnica talijanske krajnje desne stranke Talijanska braćo.

Carola Rackete bila je uhićena krajem lipnja jer je uplovila u luku Lampedusu kako bi iskrcala 40 migranata koji su više od dva tjedna bili na brodu, a talijanske vlasti odbijale su ih primiti. Optužena je za pomaganje ilegalne imigracije i sudit će joj se 18. srpnja u gradu Agrigente na Siciliji.

Druga zapovjednica Pia Klemp također je spasila brojne živote migranata u Sredozemnom moru te je i protiv nje talijansko pravosuđe pokrenulo proces.

Gradske vlasti Pariza kane uručiti hitnu pomoć od 100.000 eura udruzi SOS Mediterranee za novu kampanju spašavanja migranata na moru.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.