Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Zaprešić: Naoružanog su nasilnika pustili na slobodu

None Foto: K.Tabet

Zaprešićani su u strahu. Ivana U. (52), koji je u tri dana bio umiješan u dvije pucnjave, sudac je opet pustio na slobodu...

Nismo ga zadržali jer državni odvjetnik nije ni zatražio njegovo zadržavanje, rekao je Ratko Ščekić, zamjenik glasnogovornika Županijskog suda u Zagrebu. Suprotno tome, opićinsko državno odvjetništvo u Zaprešiću priopćilo je da je zatražilo pritvaranje Ivana U. Nakon što je u nedjelju navečer pucao na vrata Slavka Jurkovića u Zaprešiću, Ivana U. (52) policija je odvela istražnom sucu. Poslije ispitivanja su ga pustili. U utorak je otišao u kuću bivše supruge u Zaprešiću. Sa sobom je donio pištolj koji je imao bez dozvole i ostavio ga u sobi svog sina (15). S dječakom je u sobi bio i prijatelj iz djetinstva. Slikali su se s oružjem. Pištolj je opalio i propucao 15-godišnjeg prijatelja. Metak mu je prošao kroz usta i ozlijedio aortu. Liječnici su uspjeli spasiti život mladiću. Ivan U., koji je evidentiran zbog niza kaznenih djela, ponovno je stao pred suca. Istražni sudac Županijskog suda u Zagrebu ponovno ga je odlučio pustiti na slobodu. Ivanova bivša supruga ispričala je da on nelegalno posjeduje više vrsta oružja. Spreman je, kaže, na svakakva zlodjela.

Komentari (6)
  • Državnom odvjetniku treba još danas dati OTKAZ!!!!!!!!

    2. 5. 2008,   18:29
  • Kad pobije neku obitelj, onda če se svi uztrčat i tražit krivce i propuste.

    2. 5. 2008,   21:10
  • o tome sam ja priča kad je bijo slučaj korade.što je čovjek kriv što ga država štiti da napravi sranje ,umjesto da su ga zatvorili i odredili obavezno lječenje oni mu kažu ajde ti ivice i ubij nekog slučajnog prolaznika ili jadnog policajca prašinara koji će te pokušati uhititi .... Unaprijed izražavam suosjećanje s obitelji žrtava ovog oboljelog psihopata,koji u 21 stoljeću nosi pištolj i ostavlja ga djetetu u sobu ..

    2. 5. 2008,   23:34