Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Zaprešićka Hitna dobiva dva nova liječnika i dvije sestre

None Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Zagrebačka županija, najavio je Kožić, zatražit će i od Ministarstva zdravstva izmjenu mreže hitne medicine, da im se umjesto dosadašnjih 45, osigura 60 timova T-1

Zagrebačka županija zaposlit će dva dodatna liječnika od 10. rujna u ispostavi Hitne medicinske službe u Zaprešiću kako bi se osigurala nazočnost liječnika 24 sata, objavio je u utorak župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

On se danas sastao sa gradonačelnikom Zaprešića Željkom Turkom i načelnicima sedam susjednih općina kako bi dogovorili sufinanciranje hitne medicinske službe na tom području.

Na sastanku je također dogovoreno kako će u ispostavi Hitne u Zaprešiću biti zaposlene dodatne dvije medicinske sestre, što će omogućiti da vrata Hitne pomoći budu otvorena 24 sata dnevno.

Zagrebačka županija, najavio je Kožić, zatražit će i od Ministarstva zdravstva izmjenu mreže hitne medicine, da im se umjesto dosadašnjih 45, osigura 60 timova T-1.

Komentari (18)
  • Cekaj, zasto sad daju 2 ljecnika i 2 sestre kad manjak ljecnika nije bio razlog zbog kojega je decko preminuo? Zar istraga nije dokazala da sustav nije kriv za smrt decka? Zasto onda daju dodatne ljecnike, pa ljecnici tamo ne trebaju ima ih dovoljno sustav je radio i radit ce i dalje kao i do sada, zasto bilo sto mjenjati ako radi, mjenja se ako ne radi, bas cudno.

    28. 8. 2018,   11:58
  • A tko ce odgovarati zbog smrti mladica? Pljunuli ste sami sebi u usta!

    28. 8. 2018,   13:41
  • Premalo, puno prekasno, a najviše prejadno od vladajućih ovakav potez sada kad mladog života više nema.Ljudi prije svega traže odgovorne da snose posljedice za situaciju u kojoj se je izgubio jedan mladi život pa tek onda da počne promjena sustava.

    28. 8. 2018,   12:16