Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Zaprijetili: ISIL je nadomak sirijske predsjedničke palače

None Foto: Reuters

Snage ISIL-a sada su samo pet kilometara udaljene od sirijske Predsjedničke palače, nakon što su militanti prodrli u palestinski izbjeglički kamp u Damasku

Snage ISIL-a sada su samo pet kilometara udaljene od sirijske Predsjedničke palače, nakon što su militanti prodrli u palestinski izbjeglički kamp u Damasku, javlja Independent.

Vjeruje se kako su ekstremisti uz podršku članova Jabhat al-Nusre (ogranak al-Quaide) zauzeli 90 posto kampa Yarmouk gdje se nalazi 18.000 palestinskih izbjeglica.

Sirijske organizacije za zaštitu ljudskih prava objavile su kako je na kamp u ponedjeljak bačeno pet bombi, a broj umrlih u protekla se tri dana popeo na 25.

Procjenjuje se kako je iz kampa otkako su ga zauzeli militanti pobjeglo 2000 izbjeglica.

Komentari (4)
  • sta cekate svjetske velesile , pokazite sad svoju moc i snagu ?!?!?

    8. 4. 2015,   12:02
  • Ovo je velesilama idealno. Islamisti ce srusiti Assada,kao sto je i planirano,i onda ce zapad reagirati i potamaniti islamiste i instalirati svoga covjeka

    8. 4. 2015,   18:15
  • Neka sad Palestinci pitaju amerikance gdje su, jaki su samo na riječima. U pomoč im je sad došla ASADOVA vojska te se zajedno bore protiv američkih krvopija dok Ameri šute kao pič_e, jer da nisu njihovi več bi prošli kao Sadam. Nitko me nemože uvjeriti da je ISIL jači i organiziraniji od Sadamovog Iraka!!

    8. 4. 2015,   19:46