Obavijesti

News

Komentari 39

Zar mislite da lako odustajem? Nisam nikad prijetila ostavkom

Zar mislite da lako odustajem? Nisam nikad prijetila  ostavkom
1

Iako je premijer Andrej Plenković dao rok do 8. rujna da se doradi Akcijski plan za provedbu Strategije obrazovanja, Povjerenstvo koje se time treba baviti nije već tjednima održalo nijednu sjednicu

VIDEO

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak za N1 demantirala je informacije objavljene u medijima po kojima je prijetila ostavkom.

U izjavi za N1 ministrica demantira takve napise.

"Zar mislite da ja tako lako odustajem (smijeh)? Navedene situacije u kojima prijetim ostavkom jednostavno nisu istinite i ne namjeravam previše pozornosti pridavati takvim izmišljenim pričama. Moj zadatak je izvući obrazovanje iz ideoloških rovova i maksimalno ubrzati reformu i zato sam tu te očekujem podršku kako Vlade tako i svih onih kojima je stalo do budućnosti naše djece ", kazala je Divjak.

Prema pisanju Večernjeg lista, ministrica je prvi put namjeravala dati ostavku kada je smijenila Jasminku Buljan-Culej s pozicije šefice Stručnog povjerenstva za odlučivanje o pravilima za ocjenu na ispitima državne mature jer se nije pojavila na ključnom sastanku, a za vrijeme kojeg je bila na sastanku kod premijera Andreja Plenkovića.

Drugi put, navodi list, dogodilo se to kada je premijer Plenković objavio da će se provođenje strategije poboljšati u dogovoru s Dijanom Vican, a što je bila njegova jasna poruka da Vican ostaje na čelu povjerenstva.

Iako je premijer Andrej Plenković dao rok do 8. rujna da se doradi Akcijski plan za provedbu Strategije obrazovanja, Povjerenstvo koje se time treba baviti nije već tjednima održalo nijednu sjednicu.

Članovi Povjerenstva za provođenje Strategije obrazovanja samostalno rade na svojim područjima, no novi zajednički sastank još nije zakazan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva
IZ MINUTE U MINUTU

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva

Prošlo je šest dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava