Obavijesti

News

Komentari 90

'Zar moramo bježati s plaže zbog divljaka na skuterima?'

'Zar moramo bježati s plaže zbog divljaka na skuterima?'
1

Maloljetnik je prebrzo vozeći udario u drugo plovilo i teže ozlijedio svoju 45-godišnju majku i 46-godišnjeg oca u Tisnom. 24sata dobio je video divljanja na jet-skiju na Čiovu

VIDEO

Maloljetnik iz Njemačke zaradio je kaznenu prijavu zbog divljanja na jet-skiju. On je teško ozlijedio svoje roditelje dok je ludovao na moru ispred kampa u Tisnom. Otac i majka u koje se zaletio bili su na drugom jet-skiju.

Maloljetnik je prebrzo vozeći udario u drugo plovilo i teže ozlijedio svoju 45-godišnju majku i 46-godišnjeg oca. Policija ga sumnjiči za ugrožavanje posebnih vrsta prometa i podnijela je kaznenu prijavu nadležnom Državnom odvjetništvu u Šibeniku. 

Prošli tjedan u sudaru dva jet-skija kod otoka Logoruna ozlijeđena su dva Nijemca.

Dvojica mladića u utorak u moru u Okrugu Donjem na Čiovu divljali su među područjem u kojem nisu smjeli glisirati. Kupači su se od straha sklonili u plićak ili otišli s plaže. Ogorčeni čitatelj poslao nam je video divljanja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

POGLEDAJTE VIDEO

- Ja sam desetak minuta ranije bio na tom mjestu na madracu. Da sam ostao, vjerojatno bi mene pokupili, rekao nam je čitatelj koji je u utorak popodne na plaži u Okrugu Donjem na Čiovu snimio dvojicu mladića dok su divljali na skuteru. 

- I drugi kupači bili su na samoj granici područja ograđenog za kupače. No onda su se ova dvojica pojavila i divljala. Imali smo dojam da žele preplašiti kupače - rekao nam je. Kupači su se, dodaje, povukli u plićak, a on je s obitelji otišao s plaže. 

Inače, glisiranje na manje od 200 metara od obale je zabranjeno. Ne zna je li netko zvao policiju niti ih je upozorio. 

- Samo su komentirali da su budale i da će nekoga potopiti - dodao je čitatelj. 

Šibenski lučki kapetan Robert Baljkas prije nekoliko dana u razgovoru za ŠibenikIN, prozvao je upravo vozače jet-skijeva kazavši kako lagano gube nadzor nad njima.

Vozači jet-skijeva često se ne pridržavaju pomorskih propisa, voze prebrzo, a nerijetko njima upravljaju bez dozvole.

- Jedan od najvećih problema je kako regulirati jet-skije, a čini se da lagano gubimo nadzor nad njima. Tijekom pojačanog nadzora pomorskog prometa u Rogoznici smo u jednom trenutku zatekli njih 15 na moru. Oni nam predstavljaju veliki problem i morat ćemo poduzeti nešto u vezi s time - rekao je dana Baljkas.

Zabrana glisiranja blizu obale

Brodovi i brodice prilikom plovidbe unutrašnjim morskim vodama i teritorijalnim morem Republike Hrvatske ne smiju se približavati obali, i to: 

- Brodovi koji obavljaju javni promet, na udaljenost manju od 300 m 

- Brodovi za šport i zabavu, na udaljenost manju od 200 m 

- Motorne brodice i jedrilice na udaljenost manju od 50 m 

- Brodice na vesla smiju ploviti i na udaljenosti manjoj od 50 m od obale 

- U vodenom prostoru pored plaže brodice moraju ploviti na udaljenosti većoj od 50 m od ograde uređene plaže, odnosno 150 m od obale prirodne plaže 

- Gliseri mogu glisirati samo na udaljenosti većoj od 300 metara od obale i to na području na kojem istima nije zabranjeno glisirati

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 90
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.