Obavijesti

News

Komentari 6

Zasjedali više od sedam sati: Proračun Pule 411,8 mil. kuna

Zasjedali više od sedam sati: Proračun Pule 411,8 mil. kuna
1

Proračun za iduću godinu je realan, održiv, stabilan, racionalan, štedljiv i socijalno osjetljiv, ocijenio je pulski gradonačelnik Boris Miletić na sjednici Gradskog vijeća

VIDEO

Proračun Grada Pule za 2016. godinu u visini od 411,8 milijuna kuna prihvaćen je u srijedu na sjednici Gradskog vijeća koja je trajala duže od sedam sati. 

"Proračun za iduću godinu je realan, održiv, stabilan, racionalan, štedljiv i socijalno osjetljiv" - ocijenio je pulski gradonačelnik Boris Miletić dodavši kako "osim što su stvorene pretpostavke za privlačenje novih investicija, dvostruko je povećana naknada za novorođenčad s 500 na 1.000 kuna, smanjena je cijena autobusnih karata za učenike s 98 na 50 kuna te je povećana novčana pomoć studentima prema socijalnim kriterijima koji studiraju izvan Pule sa 600 na 800 kuna mjesečno". 

On je pritom iznio podatke koji pokazuju, kako je istaknuo, "da Pula za predškolski odgoj izdvaja petinu ukupnih nenamjenskih sredstava iz proračuna" i time odgovorio i na amandman gradskih vijećnika Danijela Ferića (SDP-HSU-SDSS-HSLS-SDA) i nezavisnog Mauricija Licula o preraspodjeli pojedinih stavki iz proračuna što bi, po njihovoj računici, smanjilo cijenu vrtića.

"Iako uporno i bezuspješno pokušavate od Pule napraviti grad slučaj, brojke vas demantiraju. Naime, Pula iz proračuna za predškolski odgoj izdvaja jednu petinu ukupnih sredstava iz proračuna. Ako usporedimo ostale gradove, Pula po stanovniku za predškolski odgoj izdvaja 829 kuna, Split 714 kuna, Rijeka 649 kuna, Zadar 733 kune, Osijek 508,00 kuna, a Varaždin 656,00 kuna. Osim toga, među deset smo najtransparentnijih gradova u Hrvatskoj i to dovoljno govori o načinu na koji radimo i promišljamo budućnost našeg grada“ - poručio je Miletić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Obrazlažući prijedlog proračuna, pročelnica za financije Vesna Sajić kazala je kako je proračun veći od rebalansa za 2015. godinu za 27,55 posto i to za dio namjenskih prihoda komunalnog doprinosa, prihoda od komunalne naknade privatnih investitora te prihoda od pomoći radi sanacije Centra za gospodarenje otpadom Kaštijun od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

"Moram ponovno naglasiti da je Grad Pula i ove godine Puljanima omogućio aktivno sudjelovanje u izradi proračuna i to putem javnog poziva svim zainteresiranim građanima za dostavu prijedloga za proračun, e-konzultacija, tribina po mjesnim odborima, projekta participativnog budžetiranja 'Građani odlučuju' i nove web aplikacije eProračun čime je ostvaren dodatni korak naprijed u postizanju transparentnosti proračunskog planiranja i izvršenja", istaknula je pročelnica Sajić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.