Obavijesti

News

Komentari 18

Zaštita pet milijuna ilegalaca: Ponudili im prijavu i ostanak

Zaštita pet milijuna ilegalaca: Ponudili im prijavu i ostanak
4

Ako ste u SAD-u duže od pet godina, ako imate djecu koja su američki državljani ili imaju stalno prebivalište, možete aplicirati za ostanak u ovoj zemlji, kaže Obama

VIDEO

Američki predsjednik Barack Obama pozvao je ilegalne useljenike u SAD koji nemaju osobne dokumente da ''izađu iz sjene'' čim je najavio plan za privremenu zaštitu od prijetnje deportacijom za oko 5 milijuna useljenika.

Obama je u obraćanju iz Bijele kuće poručio da će učiniti sve što može kako bi se nekim roditeljima američkih državljana ili osoba sa stalnim prebivalištem u SAD, a koji nemaju dokumente te ljudima koji su u SAD došli kao djeca, omogućilo da legalno žive i rade u SAD.

- Ako ste u Americi duže od pet godina, ako imate djecu koja su američki državljani ili imaju stalno prebivalište i ako se prijavite, uspješno prođete provjeru o kaznenom nekažnjavanju i želite plaćati svoj dio poreza, moći ćete aplicirati za privremeni ostanak, bez straha od deportacije - rekao je Obama. 

Međutim, neće imati prava glasa ni zdravstveno osiguranje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ponuda samo za one koji su u SAD ušli do 1. siječnja 2014.

SAD su jedna od rijetkih zemalja koje jamče status državljanina svima koji se rode na njihovom teritoriju.

Nove mjere odnose se samo na ljude koji su u tom statusu bili do Obamine objave te parovi koji dobiju dijete odmah nakon obraćanja predsjednika neće imati mogućnost da apliciraju za ostanak. Obamin plan predviđa i strože uvjete za deportaciju, koji se odnose i na veliki broj djece koja su se ove godine slila u SAD iz Središnje Amerike bez ikakve pratnje. To znači da će svi koji su u SAD ilegalno ušli nakon 1. siječnja 2014., uključujući tisuće djece bez pratnje, biti na vrhu popisa za deportaciju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje
VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C
LUDO VRIJEME

VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C

DONJI MACELJ Snježni pokrivač iznenadio je stanovnike Zagorja gdje je jučer bilo gotovo 30. Veliki snježni nanosi pali su i u planinskim dijelovima Slovenije, gdje je pala i tuča, a snijeg pada i na Rogli. Iz DHMZ-a su najavili da je u popodnevnim satima moguć snijeg u Gorskim dijelovima Hrvatske dok će većinu dana padati lokalni pljuskovi.