Obavijesti

News

Komentari 21

'Zašto je Orešković pristao biti eksperiment? Hrabar je čovjek'

'Zašto je Orešković pristao biti  eksperiment? Hrabar je čovjek'
1

U slučaju pobjede na izborima u HNS-u neću biti župan, dat ću ostavku i u tom slučaju idem u Sabor i gradit ću stranku iz Sabora, rekao je Predrag Štromar

VIDEO

Varaždinski župan i predsjednik središnjeg odbora HNS-a Predrag Štromar gostovao je u emisiji Veto Sanjina Španovića na Jabuci TV i najavio kako će se ipak kandidirati za predsjednika stranke i to iako je dan ranije dosadašnja predsjednica Vesna Pusić rekla kako se kandidati neće javno kandidirati prije nego to kažu unutar stranke.

- Imam ambiciju biti na čelu HNS-a. Mislim da imam dovoljno iskustva, rezultata, kolega s kojima timskim radom možemo dostići nivo jači nego sad. Želja mi je da HNS sa mnom na čelu dovoljno ojača da u svakoj izbornoj jedinici samostalno može osvojiti najmanje jedan mandat - rekao je Štromar u emisiji Veto.

Iako u HNS-u, posebice vrh na čelu s Vesnom Pusić, priželjkuju da bude samo jedan kandidat oko kojeg bi se svi dogovorili Štromar jasno kaže da, iako ne razmišlja o tome hoće li imati protukandidata, da bi bilo dobro da bude više kandidata.

- Ne razmišljam o tome. Bilo bi dobro da bude više kandidata, ali samo ako imaju želju i volju, a ne da forsiramo demokraciju - rekao je Štromar koji zasada kao koalicijskog partnera HNS-a vidi prvenstveno SDP.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Koalicija s HDZ-om zasada nije moguća, ali nikad ne reci nikad. Tko zna kako će se profilirati. Naš partner zasad je SDP - rekao je Štromar koji je u emisiji na izravno pitanje planira li u slučaju pobjede na izborima u HNS-u biti i dalje župan odgovorio da ne.

- Neću biti župan, dat ću ostavku i u tom slučaju idem u Sabor i gradit ću stranku iz Sabora - rekao je Štromar.

Na pitanje kakvog premijera po njemu Hrvatska za tri dana dobiva, Štromar je Oreškovića opisao kao hrabrog i dobronamjernog čovjeka, ali i da mu nije jasno zašto je prihvatio tu ponudu.

- Mi dobivamo premijera za kojeg nije jasno kako je mogao prihvatiti to. Kad sam ja postao župan nije mi mogao nitko govoriti koga da uzmem. To nije normalno. Morate imati ljude, posebno za ona osnovna ministarstva. Tu se sad natežu MOST i HDZ-a, ne pita se premijera, kaže mu se da u 15 minuta odluči između dva ministra. Ja mislim da ima dobre namjere, ali da će mu biti jako teško - rekao je Štromar i dodao:

- Orešković je politički eksperiment jer su ga u tri sata odabrali. Ali je vrlo hrabar, pogotovo jer dolazi iz drugačijeg podneblja. A hrabrost graniči s ludošću, ali nekad završi dobro - rekao je Štromar.

Iako je i sam župan, Štromar ne odbija ideju smanjenja broja županija. No, smatra da o tome treba odluku donijeti struka, a taj prijedlog na kraju amenovati građani na referendumu.

- Treba napraviti dobru decentralizaciju i obaveze. Onda treba napraviti analizu kakve županije i općine mi trebamo imati. To treba dati struci da napravi. Ako struka utvrdi kriterije, onda treba vjerovati struci i napraviti referendum. Svi građani bi trebali odlučiti o tome nakon dobre analize - rekao je Štromar.

No, priznao je da ima ideju kako reformirati sjeverni dio Hrvatske u jednu regiju - sjevernu.

- Ja vidim na sjeveru Hrvatske ljude sličnog mentaliteta, ljude sličnih potreba, i to može biti jedna regija. Funkcionalno bi bilo spojiti ne samo Krapinsko - zagorsku, Međimursku i Varaždinsku već i Koprivničko-križevačku u jednu regiju ili županiju. To je 500.000 stanovnika na okupu i tako možemo graditi regionalni razvoj bolje. Mi već surađujemo zajedno. Imamo zajednički centar za gospodarenje otpadom. regionalni razvoj mora razmišljati tako - kaže

Štromaru je na kraju bilo neugodno na pitanje o kreditima u švicarskim francima obzirom da i on ima kredit u istoj valuti, ali ne za prvu nekretninu, a jednako mu je pomognuto kao i onima koji su te kredite dizali zbog egzistencijalnog pitanja. Na kraju je priznao da smatra kako je pitanje kredita u švicarcima Vlada trebala prije riješiti, i bolje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Policajac iz Bora priveden jer je odavao informacije o istrazi; Dankin otac bio na poligrafu...
POTRAGA ZA DANKOM (2)

Policajac iz Bora priveden jer je odavao informacije o istrazi; Dankin otac bio na poligrafu...

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)
Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila
TRAŽILI NOVAC ZA INFORMACIJE

Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila

Od nestanka dvogodišnje djevojčice u utorak popodne, u naselju Banjsko Polje kod Bora, na jugoistoku Srbije, u potragu je bilo uključeno više od 500 pripadnika MUP-a, dobrovoljaca...