Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Zašto je piramida na novčanici od jednog američkog dolara?

None Foto: Wikipedia

Za vrijeme predsjednika Franklina D. Roosevelta 1935. piramida je stavljena na novčanicu od jednog dolara. Ona je simbol jačanja, rasta i stvaranja nove nacije

Na novčanici od jednog dolara nalazi se piramida. O njoj postoje različite teorije, a neke od njih govore i o tajnim udruženjima kao što su masoni. No što zapravo piramida i ostale oznake znače.

Piramida se nalazi na lijevoj strani novčanice, a na desnoj je službeni žig SAD-a. Rimski broj MDCCLXXVI označava 1776. godinu kada je Amerika proglasila neovisnost od Britanije i donijeta je Deklaracija neovisnosti. 13 redova piramide predstavlja 13 početnih država, odnosno 13 kolonija koje su se odvojile od Velike Britanije. Oko u piramidi, odnosno "oko koje vidi sve" simbolizira božje trojstvo i koriste ga masoni, a ono zapravo treba štititi novu naciju. Latinski izraz ANNUIT COEPTIS znači u jednom od prijevoda "on cijeni naše znanje", a izraz NOVUS ORDO SECLORUM znači "novi svjetski poredak". Oba izraza simboliziraju početak nove nacije. Dakle, piramida je zapravo simbol jačanja, rasta i stvaranja nove nacije pod Božjim okom.

Za vrijeme predsjednika Franklina D. Roosevelta 1935. piramida je stavljena na novčanicu od jednog dolara. 

 

Komentari (167)
  • napiše ovo i ostane živ.. Od piramide do oka iznad - free masons simboli koji nemreš fulat pa da si slijep.

    13. 3. 2016,   08:39
  • "Dakle, piramida je zapravo simbol jačanja, rasta i stvaranja nove nacije pod Božjim okom". hahahahahahaha Kakvi zaključci od dotične novinarke, to sama pišeš ili ti netko diktira?. Ista novinarka je stavila video od Britain First u trajanju 30-tak sekundi a cili video sa njihovog službenog kanala traje 25 MINUTA. Naravno u tih 30-sec ona je zaključila kako Britanka (inače jedna od čelnih ljudi u Britain First koja se bori protiv islamizacije Eng) napada zamotanu muslimanku što naravno je apsurd, jer muslimani su nju gađali jajima, prijetili batinama i pljuvali cilih 25 MINUTA. To vam je novinarstvo. Što se tiče članka iznad, nema to veze sa nikakvim Bogom i njegovim nadgledanjem niti sa stvaranjima nove NACIJE, prvi cilj je da NEMA nacija. No , o tom potom.

    13. 3. 2016,   08:35
  • Ta piramida simbolizira isto ono sto i piramida u centru Zagreba (kraj novih fontana, nasuprot dvorane Lisinski) i dok komentiramo stanje u drugim kontinentima, ne vidimo ono sto nam je pred nosom..

    13. 3. 2016,   08:35