Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Grad tvrdi kako nije mogao do papira, Nogalo: Čista podvala!

Iz Grada Zagreba tvrde da se od njih traži da pokrivaju troškove za projekt Dječjeg centra, a da ne mogu do dokumentacije. Smijenjeni dr. Nogalo kaže nam da je to čista podvala

Grad Zagreb danas se priopćenjem obratio javnosti pojašnjavajući svoje poteze vezane uz situaciju u Dječjoj bolnici Srebrnjak te smjenu tamošnjeg ravnatelja dr. Bore Nogala. Istovremeno, pritom navode uzroke koji su doveli do smjene ravnatelja.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Tvrde da su nalaz Gradskog kontrolnog ureda o stanju u Dječjoj bolnici Srebrnjak u Gradu dobili 4. studenog ove godine, a da je predsjednica Upravnog vijeća bolnice Ana Stavljenić Rukavina Vijeće, kao i ravnatelja, s njime upoznala na sjednici 2. prosinca.

Dr. Nogalu su tada, navode, dali dva dana da se o nalazu očituje pri čemu ističu da on to nije učinio, jednako kao što nije zatražio ni novi rok o očitovanju.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Napominjemo da je Gradski kontrolni ured mogao napraviti uvid samo u onu dokumentaciju koju je dostavio ravnatelj bolnice. Stoga je nejasno zašto se ravnatelj nije očitovao, zatražio drugi rok o očitovanju ili priložio drugu dokumentaciju u odnosu na onu koju je dostavio Gradskom kontrolnom uredu, kada već tvrdi da je ima - navode u priopćenju.

U Gradu odbacuju navode da Nogalovom smjenom žele zaustaviti projekt Dječjeg centra za transplantacijsku medicinu, jer, kako kažu, taj projekt podržavaju od 2009. godine i u njega su uz logističku i stručnu pomoć dosad uložili 28 milijuna kuna.

'SMJENA JE PROTUZAKONITA' Doktora Nogala 9000 ljudi želi vratiti na mjesto šefa bolnice

Navode da su projekt podržavali i kada podršku nije imao pri čemu ukazuju na različite komunikacije i dopise koje su dostavljali tada aktualnim ministrima i mjerodavnim ustanovama.

Naglašavaju kako su tražili i dokumentaciju koja bi im mogla biti podloga za raspisivanje natječaja za odabir izvođača radova, no da je do danas nisu dobili.

- Stoga postavljamo pitanje: zašto se dokumentacija skriva od Grada Zagreba kao osnivača i vlasnika Dječje bolnice Srebrnjak, a od kojeg se ujedno traži da pokrije sve za Europsku komisiju neprihvatljive troškove za koje danas nemamo nikakvu predodžbu koliko bi mogli iznositi? - zaključuju iz Grada.

Dr. Nogalo za 24sata: To je čista podvala!

Ovo je čista podvala, kao i sve ostalo, rekao nam je smijenjeni ravnatelj Bolnice Srebrnjak, doc.dr. Boro Nogalo, osvrćući se na priopćenje u kojem se tvrdi da bolnica Gradu nije dostavila dokumentaciju projekta Dječjeg centra za translacijsku medicinu.

Doc.dr. Nogalo ističe da su tvrdnje iz Grada potpuna neistina, jer su dokumentaciju dostavljali nekoliko puta, i to takozvane "feasibility studije", odnosno, studije o isplativosti ulaganja.

Budući da je projektna, i sva ostala dokumentacija, golema, sa Srebrnjaka su, kaže doc.dr. Nogalo, u više navrata zvali predstavnike Grada da dođu na sastanak i u bolnici pogledaju kompletne dokumente projekta.

No to nisu učinili, a da su im studije poslane, i da ih se pozivalo da dođu vidjeti svu dokumentaciju, postoje pisani tragovi, ističe doc.dr. Nogalo, dodajući da je, na kraju krajeva, riječ o projektu bolnice i Vlade RH, a ne o gradskom.

Tema: Hrvatska

Komentari (17)
  • Ma drobite vi u gradu koliko hoćete kako ste promptni u traženju papira kad je lova u pitanju, a za postavu par kanti za smeće stanari čekaju pola godine i to nakon hrpe dopisa i poziva !! Sramite se bando lopovska !!

    9. 12. 2019,   13:22
  • Ma dajte, pa nismo djeca. Radi se o vrijednoj nekretnini na Brestovcu i milijunima € iz Eu fondova. Na Brestovcu se planira stanica žičare, a tamo će neki jaro otvoriti hotel i kockarnicu. Ovu rečenicu bi trebalo dopuniti kakvom prikladnom psovkom, al', jebiga..

    9. 12. 2019,   14:21
  • Pitam se, zašto se piše da je Grad Zagreb osnivač ove bolnice???? "Dječja bolnica Srebrnjak započinje sa svojom djelatnošću u prvim desetljećima 20. stoljeća kao privatni sanatorij pod imenom Bolnica Srebrnjak. 1948. godine mijenja ime u Dječja bolnica za tuberkulozu pluća, a od 1964. godine djeluje pod imenom Bolnica za tuberkulozu pluća i plućne bolesti djece i mladeži. Dugi niz godina bolnica se nalazi u sastavu Zavoda za tuberkulozu, a od 1994. godine djeluje pod imenom Specijalna bolnica za bolesti dišnog sustava djece i mladeži. Od 2006. godine naziva se Dječja bolnica Srebrnjak." Iz ovoga je vidljivo kada je bolnica osnovana, a to što je u novoj državi ona, kao i druge bolnice, postala vlasništvo grada, nema veze sa osnivačima. Zar su elite željele sebi prisvojiti osnivanje bolnice???? Pa neka se pohvale koju su novu bolnicu osnovali od 91. na ovamo, osim što su postojeće proširivali, nadograđivali, a ruku na srce i mnoge zatvorili za sve vijeke vjekova.

    9. 12. 2019,   14:01