Obavijesti

News

Komentari 6

Zašto su Millennialsi ludi za prirodnim proizvodima?

Zašto su Millennialsi ludi za prirodnim proizvodima?

Ah, ti Millennialsi. To je generacija koja nameće trendove, stoga je i među najvećim potrošačima, pokazalo je istraživanje agencije Pew Research. Obuhvaća sve rođene između 1980. i 2000. godine

VIDEO

Upravo je u vrijeme ove generacije započela velika tehnološka revolucija te su Millennialsi odrasli uz dial-up internet, igrajući Solitaire, dok današnje generacije odrastaju uz pametne telefone, wifi, Kim Kardashian i Instagram. Za razliku od sadašnje, takozvane Z generacije koja se strogo drži trendova, Millennialsi se ne povode tako lako za njima. Odrasli su sa svijesti o prednostima organskog i prirodnog, kako hrane, tako i kozmetike, stoga ne čudi što Millennialsi naginju kvalitetnim prirodnim proizvodima te prirodnom izgledu lica i kože više od ijedne druge generacije. 

Kako bismo provjerili zašto su Millennialsi ludi za prirodnom kozmetikom, razgovarali smo s Laurom (23) i Tamarom (29), pripadnicama spomenute generacije, koje su nam otkrile zašto već godinama biraju prirodne proizvode.

Njega lica prirodnim proizvodima čini razliku

- Još od 15. godine imam masnu kožu i s godinama je problem postajao sve veći. Čak sam neko vrijeme odustala od korištenja dekorativne kozmetike, no ni to nije pomoglo mom licu. Tražile sam savjete online i odlučila isprobati 100% prirodnu kremu za lice. Već se nakon dva tjedna sjaj povukao i sada rijetko uopće koristim puder jer sam jako zadovoljna svojim prirodnim tenom - otkrila nam je Tamara. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Njegovano lice može zamrznuti vaše godine i Millennialsi to znaju. Prirodni proizvodi svakako će imati bolji i duži učinak na izgled vaše kože, stoga se ponekad isplati dati nekoliko desetaka kuna više za zeleni proizvod. Apivitini čistači i maske za lice samo su neki od proizvoda čiji su sastojci 100% prirodni. Problem masne kože najčešće se javlja upravo između 12. i 15. godine života, u fazi adolescencije. Često je praćen pojavom akni koje se mogu i upaliti, stoga je važno pravilno tretirati masnu kožu kako bi se izbjegle daljnje komplikacije. Savjetuje se izbjegavanje teške šminke i preparata za lice na bazi ulja. Nakon skidanja šminke obavezno nanesite tonik za mješovitu kožu. Prirodni proizvodi namijenjeni ovom tipu kože uklonit će nečistoće s vašeg lica i u potpunosti je osvježiti.

Za razliku od Tamare koja ima problem s masnom kožom, naša druga sugovornica, Laura, dvije je godine pak tražila odgovarajući proizvod za njegu područja oko očiju. – Blijeda sam i tamni krugovi ispod očiju moja su svakodnevica. Dugo sam tražila proizvod koji će mi pomoći riješiti taj problem, a da to nije teški puder koji mi isušuje kožu. Odlučila sam se za prirodni proizvod jer sam od prijateljice dobila savjet kako je učinkovitiji i nježniji. Nisam se razočarala - dodaje studentica.

Tamni podočnjaci i ostali znakovi umora ispod očiju rezultat su današnjeg brzog životnog tempa. Za razliku od klasičnih proizvoda, oni prirodni nježno će djelovati na ovo osjetljivo područje na vašem licu. Prirodni serum smanjit će tamne podočnjake, ali i poboljšati elastičnost i čvrstoću kože pa će se smanjiti i mogućnost pojave bora.

Prirodni proizvodi za cijelo tijelo

Prirodna kozmetika postane dio vašeg života i počnete je primjenjivati za njegu svih dijelova tijela, poručuju naše sugovornice. – S obzirom na to da zbog posla često putujem u hladnije dijelove svijeta, primijetila sam kako mi ruke postaju suhe i krute te sam njegu ruku uvrstila u svoju svakodnevnu rutinu. Prilikom odabira kreme za ruke nisam uopće dvojila, nego sam na temelju prijašnjih iskustva s prirodnom kozmetikom tražila onu koja ima 100% prirodne sastojke - objašnjava Tamara.

Često zaboravljamo koliko su naše ruke izložene, što nečistoći oko nas, što vremenskim prilikama. Kvalitetna krema za ruke učinit će svaki vaš dodir nezaboravnim, a vitamin E i provitamin B5 njeguju i vaše nokte.

Osim njege lica i ruku, Millennialsi su odani prirodnim proizvodima i kada je u pitanju njega tijela. – Imam osjetljivu kožu i često bi se nakon tuširanja klasičnim gelovima na mojoj koži pojavio osip s kojim sam se borila i po nekoliko dana. Kupila sam gel za tuširanje s prirodnim sastojcima i reakcije nije bilo. Moguće je i da je samo do jednog sastojka, ali svejedno nisam htjela riskirati i nastaviti s isprobavanjem različitih gelova - ispričala nam je Laura. 

Sugovornice priznaju kako sa zanimanjem iščitavaju sastojke na prirodnim proizvodima, dok cijenu često ni ne primijete, jer kako kažu, razlika u cijeni između klasičnih i prirodnih proizvoda uglavnom je premala da bi si uskratile odgovarajući tretman za potrebe njege kože.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Udruga Sjena upozorila: 'Novi Zakon o socijalnoj skrbi diskriminira njegovatelje'
TRAŽE IZMJENU SPORNE TOČKE

Udruga Sjena upozorila: 'Novi Zakon o socijalnoj skrbi diskriminira njegovatelje'

Smatraju da su točkom 8. navedenog zakona Roditelji njegovatelji i Njegovatelji ponovno i namjerno izmanipulirani, te da nisu zaslužili ovakav diskriminatoran i ponižavajući tretman

Sanader: Možemo ponižava SDP, a oni na to kukavički šute
SAMOSTALNO NA IZBORE

Sanader: Možemo ponižava SDP, a oni na to kukavički šute

Ustvrdio je i da je predsjednik SDP-a Peđa Grbin, zbog potencijalne koalicije, čak odustao od kandidature za premijera te je "bio spreman predati to mjesto Sandri Benčić"
Povjerenstvo za sukob interesa kaznilo Plenkovića s 3.000 kn, može platiti kaznu u 3 rate
NESRAZMJER U IMOVINSKOJ KARTICI

Povjerenstvo za sukob interesa kaznilo Plenkovića s 3.000 kn, može platiti kaznu u 3 rate

U razdoblju od 2016. do 2018. godine prijavio je veća primanja za suprugu od stvarnih. Tako je navedeno da joj je godišnja plaća 121.385 kuna, a tijekom 2016., 2017. i 2018. je u zbilji primila dvostruko manje