Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Zašto žena koja je upucala provalnika ide u zatvor?

None Foto: Kruno Petrić

Ako uhvatite provalnika na djelu, imate li pravo izvaditi pištolj i pucati prema njemu? I zapucate li dosita, jeste li vi onda potencijalni ubojica?

Goran Mikić (25) u noći na utorak popeo se na ogradu i uskočio u dvorište kuće u Vinkovcima. Stajao je pred kućom svoje bivše djevojke Sanje Parmaković i vikao. Potom je prestao s vikanjem i pokušao provaliti u kuću. Sanjina majka Danica zgrabila je pištolj, izašla u dvorište i pucala u Mikića. Nekoliko metaka pogodilo ga je u bedra, no Mikić nije posustajao. Krvavih nogu i dalje je pokušavao obiti ulazna vrata. U naumu ga je zaustavio 73-godišnjak, koji ga je izudarao lopatom po glavi.
Mikić je pokušao nasilno ući u nečiju kuću pa je priveden zbog narušavanja nepovredivosti doma. Danica je, pak, privedena zbog ubojstva u pokušaju. U Americi, njezin postupak bio bi opravdan. U slučaju provale ili upada na privatni posjed, vlasnik ima pravo upotrijebiti silu, pa i oružje. Danica je, uostalom, s obzirom na upornost provalnika, mogla strahovati i za svoj život, kao i za živote svojih ukućana. Izvukla je pištolj i zapucala, ne znajući na što je sve uporni provalnik spreman. S druge strane, Danica je oružje izvukla "k'o od šale", kao da to radi svaki dan. Odlučila je pucati u mladića za kojeg ne zna je li naoružan i ima li namjeru uopće ikoga ozlijediti. Upucala je, uostalom, mladića kojeg poznaje, bivšu ljubav svoje kćeri koji se u ljubavnom očaju odlučio na suludu ideju da usred noći pokuša odgovoriti svoju dragu od prekida. Uostalom, tko od nas barem jednom nije došao na takvu ideju?

Komentari (18)
  • ide u zatvor jer je stitila svoju kcer i svoj dom. takvi idu u zatvor dok se ubojice i kriminalci slobodno secu i cekaju zastaru.

    9. 1. 2008,   11:51
  • gospođu treba nagraditi a ne kazniti....stavite se vi u njen položaj ...ako netko preskoći ogradu urla pokušava provaliti tko može reći da nije u stanju i ubiti ....po našem bijednom zakonu treba te netko ubiti ...a onda se ti žali i zovi policiju ....gospođo imate moju potpunu podršku...kad pravosuđe i policija ne rade svoj posao...ne preostaje nam drugo..NAŽALOST

    9. 1. 2008,   11:36
  • a ko će znati je li pošteno ili ne... ni ta obitelj nije baš zlatna... znam da inače u njihovoj kući uvik ima nekih problema, ako se može tako reći...

    9. 1. 2008,   12:39