Obavijesti

News

Komentari 8

Zastoj u Frankfurtu: Lufthansa zbog štrajka otkazala letove

Zastoj u Frankfurtu: Lufthansa zbog štrajka otkazala letove
1

Zbog štrajka šest najvećih zračnih luka, među kojima su i putnicima iz Hrvatske važne tranzitne luke poput Muenchena ili Frankfurta, zračni promet mogao bi kolabirati

VIDEO

Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa u utorak je objavila da je otkazala 895 letova zbog štrajka organiziranog na poziv sindikata Verdi planiranog za srijedu. 

Štrajk radnika u javnom sektoru u utorak i srijedu u mnogim gradovima diljem Njemačke pogađa javni prijevoz, a u srijedu bi, zbog štrajka šest najvećih zračnih luka, među kojima su i putnicima iz Hrvatske važne tranzitne luke poput Muenchena ili Frankfurta, zračni promet mogao kolabirati

Lufthansa je ranije priopćila da iz zračne luke Muenchen neće polijetati interkontinentalni letovi, a broj letova na ostalim prometnim čvorištima će biti drastično smanjen. 

Za putnike u domaćem zračnom prijevozu je predviđen zamjenski prijevoz željeznicom, dok se za putnike na interkontinentalnim letovima traži rješenje.

Prilikom posljednjeg štrajka pilota na velikim je zračnim čvorištima, poput Frankfurta, Muenchena i Duesseldorfa, dolazilo do velikih problema zbog putnika iz azijskih zemalja, koji često za SAD lete preko Njemačke. Za njih, s obzirom da ne posjeduju vizu za EU, nije bio moguć smještaj u hotelima, nego su morali noćiti u provizornim spavaonicama na aerodromu.

Predstavnici kompanija koje upravljaju njemačkim zračnim lukama žestoko su kritizirali štrajk koji je, po njihovu mišljenju, potpuno neprimjeren, jer se radi o štrajku kojem je jedini cilj pritisnuti poslodavca prije nego što pregovori o povećanju plaća uopće počnu.

Predsjednik sindikata Verdi, Frank Bsirske, opravdao je štrajkove upozorenja uoči pregovora s poslodavcima zakazanih za četvrtak.

"Štrajkovi upozorenja imaju ulogu stvaranja pritiska kako bi došlo do ubrzanja pregovora i bržeg postizanja dogovora oko povećanja plaća", rekao je Bsirske.

Predstavnici gradova i općina kao poslodavci ponudili su povećanje plaća od tri posto, dok Verdi traži povišenje od šest posto.

Osim štrajka osoblja zračnih luka, štrajk jednog dijela od oko 2,14 milijuna zaposlenih u javnom sektoru pogodit će gradski prijevoz u mnogim gradovima, a ostat će zatvoreni i brojni vrtići i bolnice, a izostat će i odvoz smeća.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa