Obavijesti

News

Komentari 2

Guaido je ostao bez imuniteta, izaziva vlasti da ga uhite

Guaido je ostao bez imuniteta, izaziva vlasti da ga uhite
1

Nakon što je Guaidou Vrhovni sud zabranio putovanja, on je krenuo na turu po Latinskoj Americi u veljači kako bi pokušao osigurati podršku za svoje vodstvo

VIDEO

Samoproglašeni venezuelski predsjednik Juan Guaido u utorak je izazvao vlasti da ga uhite nakon što mu je venezuelska Ustavna skupština odana predsjedniku Nicolasu Maduru ukinula parlamentarni imunitet.

"Ako se režim usudi oteti me i provesti državni udar, mi ćemo odgovoriti silovito", rekao je Guaido na Twitteru nakon što je predsjednik Ustavne skupštine, Diosdado Cabello najavio odluku o ukidanju imuniteta.

"Već smo razgovarali sa svjetskim vođama. Uzurpatori ne žele testirati odlučnost međunarodne zajednice", dodao je Guaido.

"Guaidov sudski progon je službeno odobren", rekao je Cabello nakon glasanja skupštine, koja je inače produžena ruka predsjednika Madura.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Guaido, čelnik Nacionalne skupštine, u borbi je za vlast za Madurom od siječnja, kada se proglasio privremenim predsjednikom i pridobio na svoju stranu na desetke zemalja svijeta, uključujući i Sjedinjene Države.

Ustavnu skupštinu osnovao je Maduro 2017. godine u pokušaju da uzurpira i oduzme vlast Nacionalnoj skupštini.

Venezuelska Ustavna skupština, moćno zakonodavno tijelo koje nadzire vladajuća Socijalistička stranka, u utorak je ukinula parlamentarni imunitet oporbenom čelniku Juanu Guaidou omogućavajući time da mu se sudi, što izgleda kao korak prema njegovu uhićenju.

Nakon što je Guaidou Vrhovni sud zabranio putovanja, on je krenuo na turu po Latinskoj Americi u veljači kako bi pokušao osigurati podršku za svoje vodstvo.

Unatoč prijetnjama da će biti uhićen rano u ožujku kada se vraćao, nije bio uhićen pri povratku u Caracas.

Maduro, koji je bio izabran na spornim izborima prošle godine, predsjeda zemljom u ekonomskom kolapsu i koja se bori za humanitarnom krizom. Venezuela je također pretrpjela mnogobrojne nestanke električne energije posljednjih tjedana, a koji su neke dijelove zemlje ostavili bez vode, hrane i lijekova.

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Policajac iz Bora priveden jer je odavao informacije o istrazi; Dankin otac bio na poligrafu...
POTRAGA ZA DANKOM (2)

Policajac iz Bora priveden jer je odavao informacije o istrazi; Dankin otac bio na poligrafu...

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)
VIDEO Policija objavila snimku privođenja muškaraca: Tvrdili su da znaju gdje je Danka (2)
TRAŽILI NOVAC

VIDEO Policija objavila snimku privođenja muškaraca: Tvrdili su da znaju gdje je Danka (2)

BiH - Policija je u četvrtak uhitila troje ljudi iz BiH koji su na TikToku tvrdili da znaju gdje je djevojčica Danka (2), koja je ovog tjedna nestala kod Bora u Srbiji. Uhićeni su na području Hadžića. Naime, trojica muškaraca su tražili 50.000 KM za informacije o nestaloj Danki. Uhićenje je zatražio beogradski Interpol, a odjel za Cyber kriminal locirao je muškarce s pomoću njihove IP adrese. U kuću u kojoj su se nalazili upala je specijalna policija.