Obavijesti

News

Komentari 14

Zatočenicima vadili organe da bi izliječili ozlijeđene teroriste

Zatočenicima vadili organe da bi izliječili ozlijeđene teroriste
1

Issam Abuanza (40) i Mohammad Anwar Miah (40) napustili su svoje obitelji te otputovali u Siriju gdje su se pridružili ISIL-u. Abuanza je postao ISIL-ov 'ministar zdravstva', a sad ih se tereti za stravične zločine.

VIDEO

Dvojica britanskih zdravstvenih radnika 2014. su godine napustili Veliku Britaniju gdje su se pridružili ISIL-u te, tvrde svjedoci, nad zatočenicima provodili monstruozne eksperimente poput onih koje su Nacisti radili tijekom Drugog svjetskog rata. 

Isaam Abuanza u Sheffieldu je radio kao liječnik. Nakon što je napustio suprugu i dvoje djece, u Siriji je imenovan svojevrsnim 'ministrom zdravstva' ISIL-a, vjeruju britanske vlasti. 

Abuanza se i danas najvjerojatnije skriva u planinama kod Baghouza, a svjedoci kažu da je nad zatočenicima provodio zahvate koji su prestravljivali čak i članove ISIL-a, piše Daily Mail

U tome mu je pomagao Anwar Miah, farmaceut iz Birminghama, a svjedoci kažu da su zajednički operirali zatočenike kojima su vadili organe kako bi ih transplantirali ozlijeđenim ISIL-ovim borcima ili prodavali na crnom tržištu kako bi financirali džihad. 

Abuanza je navodno predvodio tim od desetero ljudi koji su nad zatvorenicima provodili i kemijska testiranja. Miah, koji je dao intervju za Daily Mail prije samo nekoliko tjedana, sve je to opovrgavao. 

On naime tvrdi da nikad nije pristupio ISIL-u te da je u Siriju otišao zbog 'humanitarnog rada'. Tamo je, rekao je, živio u Mayadinu četiri godine gdje je radio kao asistent kirurgu. No, izvori britanskih vlasti tvrde sasvim drugačije - Miah je surađivao s Abuanzom s kojim se i osobno zbližio. 

Obojica su radila u lokalnoj bolnici gdje su i provodili operativne zahvate nad civilima. 

- ISIL je htio da ih se doživi kao državu pa su imenovali različite ministre. I tako je Abuanza postao ministrom zdravstva, tvrdi predsjednik organizacije 'Sound and Picture' čiji su članovi godinama živjeli na području kojim je vladao ISIL kako bi prenosili informacije zapadnjačkim saveznicima. 

- Abuanza je vrlo brzo postao poznat po svojim brutalnim metodama, a Miah je bio jedan od njegovih najbližih suradnika koji je bio najzaslužniji za transplantaciju organa i plasiranje istih na crno tržište. 

- Zatvorenike su brutalno mučili i nad njima eksperimentirali sa različitim kemikalijama, no još uvijek ne znamo s kojim ciljem, zaključio je predsjednik organizacije Sound and Picture.

I dok se Abuanza skriva, Miah se nalazi u zatočeništvu gdje ga drže Kurdi, uz još nekoliko Britanaca. 

Njegova je želja, kako je otkrio u razgovoru za Daily Mail, vratiti se u Britaniju. 

- U Siriju sam došao zbog humanitarnog rada i to sam i radio. Nikoga nisam ubio ili ozlijedio, kazao je Miah. 

Abuanzina supruga je pak s dvoje djece nastavila život u Britaniji. Pronašla je novog partnera i s njim dobila još jedno dijete. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.
Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili
ANALIZA EKSPERTA 24SATA

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili

Plus+ Minimalan iznos za održavanje iznosi oko 75 milijuna eura ili šest milijuna eura po avionu. Godišnje. Dakle, samo za 12 Rafalea trebat će četiri puta više novca, nego na sve ostale avione i helikoptere u HRZ-u