Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Zatrpali Ured za hitne situacije raznim upitima o odgodi ispita

None Foto: Marko Lukunić/Pixsell

S obzirom na veliki broj upita vezanih uz odgodu polaganja mature, obavještavamo građane Zagreba da Ured za upravljanje u hitnim situacijama nije nadležan za to

Zabrinuti roditelji i maturanti 'zatrpali' su Ured za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba upitima o odgodi državnog ispita iz hrvatskog jezika. Iako s maturom nemaju nikakve veze, zbog velikog interesa građana iz Ureda su poslali priopćenje.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Poštovani,

s obzirom na veliki broj upita vezanih uz odgodu polaganja ispita državne mature iz Hrvatskog jezika - A i B razine i ESEJA, obavještavamo građane Grada Zagreba da Ured za upravljanje u hitnim situacijama nije nadležan za navedeni događaj. 

S obzirom da se radi o otuđenju dva rezervna primjerka ispita Hrvatskog jezika, istragu obavlja policija koja će dati i sve relevantne informacije.

Uz suglasnost Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta dogovoreno je da se pisanje eseja odgađa za četvrtak, 18. lipnja 2015. s početkom u 10.00 sati, a pisanje Hrvatskog jezika -A i B razine u petak, 26. lipnja 2015., s početkom u 09.00 sati.

Sve ostale informacije vezane uz izmjene polaganja državne mature potražite na stranicama Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje, koje je nadležno za organizaciju istog. 

 S poštovanjem,

  Ured za upravljanje u hitnim situacijama

Komentari (24)
  • Postovana redakcijo 24sata, kako mozete u naslovu clanka napisati "sulud narod"? Da ja vama napisem da ste vi suluda tiskovina, dobio bih "postovani". Jedino iz tog razloga necu i napisati.

    17. 6. 2015,   12:02
  • jos samo dva tjedna i ne idem na more

    17. 6. 2015,   12:12
  • zamisli oni su pod stresom a tek su poceli živjeti, najviše su za to krivi roditelji jer oni rade paniku i to prenose na djecu

    17. 6. 2015,   12:45