Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Zatrpani smećem: 'Susjeda je od dvorišta napravila deponij'

None Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Susjedi su ogorčeni na Mariju koja gomila smeće u dvorištu. Kažu da su se obratili nadležnima, no ništa nije riješeno. U dvorištu nema više mjesta od smeća, a umalo su stanari stradali kad je susjeda palila otpad...

Već dvije godine stanari Strossmayerove ulice 59 u Osijeku guše se u smradu goleme količine smeća koje im je u dvoriše dovukla podstanarka u jednoj od dvorišnih kućica.

U dvorištu ima šest kuća u kojima živi desetero stanara koji dijele isto dvorište.

- Ni jedna gradska služba ni policija nisu nadležni za problem. Ne mogu ništa učiniti jer je prostor u kojemu ta žena odlaže smeće privatan - ogorčena je Marija Vekić (33).

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Marija kaže da je smeće izvor zaraze i leglo štakora, zmija... Svakog mjeseca Marija u svojoj kući “na ljepilo” ulovi 50-ak miševa, a zbog smrada ljeti ne otvara prozore. Susjeda koja skuplja smeće je Marija Jožef (50), a u njihovo dvorište doselila se prije nekoliko godina kao nevjenčana partnerica stvarnog vlasnika, koji inače živi u Njemačkoj. Otkako je došla, u dvorište gomila smeće koje sakupi po kontejnerima.

- Nema kome se nismo obraćali. Sve slobodne prostore u dvorištu natrpala je smećem. Vrhunac je bio u prosincu kad je ložila stari namještaj, kartone i odjeću pa joj se zapalio krov. Umalo smo izgorjeli. Nasreću, vatrogasci su došli na vrijeme - kažu susjedi Ana i Zvonko Kasum. Pokušali su s njom pregovarati, naći rješenje, no ona ih opsuje svaki put kad pokušaju nešto učiniti. Marija nam je rekla da skuplja smeće jer prima 800 kuna socijalne pomoći.

- S time ne mogu preživjeti. Idem po kontejnerima i sakupljam ono što ljudi bace, što je još upotrebljivo, pa to nekad prodajem na autotržnici - kaže Marija pokazujući nam sobicu u kojoj živi. Kroz nju ima tri prolaza, a sve uokolo je do stropa naslagana odjeća i razne stvari.

- Koliko ja stvari imam, ovo je još i dobro posloženo - zadovoljno je konstatirala.

Komentari (94)
  • ima tu i dobrih stvari svaki malo uzme

    7. 3. 2018,   18:13
  • Meni ovo nije jasno kako se “ne moze nista napraviti”?? Komunalno, ugroza zdravlja i slicno? Jos gore je u zgradama s takvim ljudima - ne kuzim?? Ali ako palis rostilj u parku onda ide prijava(opravdano!). Zakoni? Pravnici? Odgovornost? Ne, ok samo pitam

    7. 3. 2018,   17:19
  • ja cu na svojem privatnom zemljistu izgraditi nuklearnu elektranu i zatrovati cijeli kraj..................mislim ono kakva glupost...............ne mozemo raditi sto zelimo na svojem prostoru ako s time ugrozavamo ostale!

    7. 3. 2018,   19:47