Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Zatvorili ga s 14 i nevin u zatvoru trunuo 16 godina

None Foto: CNN 4

Thaddeusa Jimeneza, tada 13-godišnjaka, osudili su za ubojstvo koje nije počinio. Bio je u zatvoru 16 godina. Oslobodili su ga nakon novih dokaza

Kao 13-godišnjaka Thaddeusa Jimeneza iz Chicaga optužili su za ubojstvo, za koje je on tvrdio da nije počinio. Sudili su mu kao odraslome, a sa 14 su ga poslali u zatvor na čak 45 godina. Nakon 16 godina Thaddeusa su oslobodili jer su brojni svjedoci u slučaju ubojstva promijenili iskaze. Sa 30 godina Thaddeus je napokon slobodan čovjek. S oduševljenjem je poletio majci u zagrljaj čim ju je vidio u dvorani punoj novinara. On je najmlađi Amerikanac kojeg su oslobodili ovako teške kazne. Za brutalno ubojstvo, za kojeg su krivo sumnjičili Jimeneza, sad su osudili Carlosa Torresa.
- Sretan sam što sam živ. Nadam se da će moj slučaj biti primjer na kojem će drugi učiti i da će se ubuduće istrage provoditi detaljnije - rekao je Thaddeus američkim novinarima. Da Jimenez nije kriv, tužiteljstvo je sasvim slučajno otkrilo jer su ponovno otvorili njegov slučaj pošto su se pojavili novi dokazi.

Komentari (5)
  • e sad im pokupi pola proračuna sa odštetom

    7. 5. 2009,   10:42
  • Znači ima i u Americi debilnih sudaca kao i u nas!!!!

    7. 5. 2009,   10:48
  • kod nas ni janteži krimainalci nemogu odležati 16 god a kod njih može i nevin

    7. 5. 2009,   11:18