Obavijesti

News

Komentari 152

'Zavjete sam pisala krvlju, bičevala se i jela staru hranu'

Časne sestre u jednom talijanskom samostanu prisiljavali su da se bičuju, a davali su im i hranu kojoj je istekao rok trajanja. Zbog toga su imale želučanih tegoba

VIDEO

Časne sestre u jednom talijanskom samostanu bile su prisiljene pisati zavjete vlastitom krvlju i bičevati se prije spavanja. Te šokantne detalje za New York Post iznijela je jedna časna sestra koja tvrdi i kako su ih prisiljavali da jedu pokvarenu hranu.

- Kožu smo probadale iglama prije pisanja zavjeta. Bile smo sretne što to možemo raditi - posvjedočila je neimenovana časna sestra koja je u samostanu služila tijekom 1990-ih godina.

Ona je u to vrijeme bila tinejdžerica, a novinaru je pokazala i staru razglednicu s likom Djevice Marije. Bila je prekrivena smeđe-crvenim slovima za koje sestra tvrdi da su ispisana krvlju:

- Rekli su nam da će na taj način naša veza s Bogom biti jača.

Iako je sestrama iz reda svetog Franje naređeno da unište kartice na koje bi zavjete ispisale krvlju, ova časna sestra jedan je ipak uspjela zadržati i sakriti u roditeljskoj kući.

- Jele smo staru hranu - jogurt i konzervirano meso kojima je istekao rok trajanja. Imali smo bolove u želucu, a govorili su nam da nam se od te hrane ne može ništa loše dogoditi - priča sestra.

Bičevati su se morale svaku noć i to onoliko dugo koliko im treba da izmole pet Zdravo Marija, pet Očenaša i pet Slava ocu. 

Stefano Manelli koji je pokrenuo red svetog Franje sve je optužbe odbacio.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 152
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"